Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Σε 4βαθμη περιγραφική κλίμακα, ανά 2 ή 4 έτη

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Σε 4βαθμη περιγραφική κλίμακα, ανά 2 ή 4 έτη
Το webkorinthos. gr αποκαλύπτει: Τι είπε η υπουργός Παιδείας στη Διδασκαλική Ομοσπονδία για το πολυνομοσχέδιο- Στις 6 μμ η συνάντηση με την ΟΛΜΕ.

Σε  αποδυνάμωση του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων και ισχυροποίηση διευθυντών και στελεχών, οδηγούν οι προβλέψεις του νέου πολυνομοσχεδίου της κ.Νίκης Κεραμέως για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, την αυτονομία σχολείων, την εκκλησιαστική εκπαίδευση κα, όπως το παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι στη Διδασκαλική Ομοσπονδία και θα το παρουσιάσει αργότερα το απόγευμα στην ΟΛΜΕ.

Untitled-1

Εκπαίδευση στην Κορινθία

Σύμφωνα με όσα είπε στο alfavita.gr ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Γιώργος Τρούλης με τον οποίον επικοινωνήσαμε, το νομοσχέδιο θα κινηθεί κυρίως στους εξής  άξονες:

– Στο πλαίσιο της Αυτονομίας της σχολικης μονάδας, θα εισαχθεί το πολλαπλό βιβλίο στα σχολεία και θα γίνει προκήρυξη για τη συγγραφή νέων προγραμμάτων σπουδών και βιβλίων.

Στελέχη εκπαίδευσης

– Οι εγκρίσεις των διαφόρων προγραμμάτων θα γίνονται πλέον από τα σχολεία και όχι από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, στο πλαίσιο ενίσχυσης του ρόλου του διευθυντή. Επίσης, η θητεία διευθυντών και στελεχών αυξάνεται στα 4 έτη από 3 σήμερα ενώ καταργείται το όριο των 2 θητειών στο ίδιο σχολείο

-Δημιουργείται ο νέος θεσμός του Μέντορα εκπαιδευτικού και του Ενδοσχολικού συντονιστή

800 οι νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης

-Δημιουργούνται 800 θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης (έτσι μετονομάζονται οι Σχολικοί σύμβουλοι) και 116 θέσεις Περιφερειακών Εποπτών Εκπαίδευσης. Επίσης σε κάθε διεύθυνση θα υπάρχει και Επόπτης Εκπαίδευσης

Η αξιολόγηση

Προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, η κ.Κεραμέως ανακοίνωσε ότι ο σχεδιασμός για την αξιολόγηση προβλέπει ότι αυτή θα γίνεται σε 3 στάδια, εκ των οποίων τα δύο θα αξιολογούνται ανά 4ετία και το τρίτο ανό διετία. Συγκεκριμένα:

1. Η γενική και ειδική διδακτική των εκπαιδευτικών, θα αποτιμάται από τον σύμβουλο εκπαίδευσης ανά 4 έτη

2. Το παιδαγωγικό κλίμα της τάξης θα αποτιμάται από τον διευθυντή επίσης ανά τετραετία.

3. Η υπηρεσιακή συνέπεια και επάρκεια θα αποτιμάται και από τον διευθυντή και από τον Σύμβουλο, ανά διετία.

Η αξιολόγηση θα γίνεται σε 4βαθμη περιγραφική κλίμακα:

 1) Μη ικανοποιητικός, 2) Ικανοποιητικός 3) Πολύ καλός 4) Εξαιρετικός.

Οι εκπαιδευτικοί των στοιχείων 1 και 2 θα παραπέμπονται σε επιμόρφωση, αλλά δεν ειπώθηκε τίποτα για επιπλέον μοριοδότηση όσων αξιολογηθούν με 3 και 4. Η μοριοδότηση πιθανότατα θα προβλέπεται μόνο για τα στελέχη της εκπαίδευσης.

Για τις επικείμενες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, δεν έγινε κάποια αναφορά και η υπουργός είπε ότι θα ενημερώσει σε νέα συνάντηση.

Το νέο πολυνομοσχέδιο Κεραμέως αναμένεται να παρουσιαστεί αύριο το πρωί στο Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο να ψηφιστεί εντός Ιουλίου

Τι λέει ο Νίκος Φασφαλής

Σύμφωνα εξάλλου με ενημέρωση από τον τ.αιρετό Νίκο Φασφαλή, κατά τη σημερινή συνάντηση με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας μόλις τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι:

ΔHMIOYPΓEITAI O ΘEΣMOΣ TOY MENTOPA KAI O ΘEΣMOΣ TOY ENΔOΣXOΛIKOY ΣYNTONIΣTH (ANA TAΞH H ANA ΔYO TAΞEIΣ). EΠIΛEΓONTAI AΠO TO ΔIEYΘYNTH TOY ΣXOΛEIOY ME KPITHPIA.

ΠΡΟΧΏΡΑ ΣΤΗΝ AYΞHΣH

AYΞHΣH THΣ ΘHTEIAΣ TΩN ΣTEΛEXΩN EKΠAIΔEYΣHΣ AΠO 3XPONIA ΣE 4.

ΑΚΌΜΗ ΣΤΗΝ APΣH TOY ΠEPIOPIΣMOY TΩN ΘHTEIΩN ΣTO IΔIO ΣXOΛEIO.

H AΞIOΛOΓHΣH TOY EKΠAIΔEYTIKOY ΘA ΓINETAI ΣE 4BAΘMH KΛIMAKA. ΘA EINAI ΠEPIΓPAΦIKH KAI OXI ΠOΣOTIKH. ΔEN ΘA EXEI ΠOΣOΣTΩΣEIΣ.

H TETPABAΘMH KΛIMAKA EINAI H EΞHΣ: MH IKANOΠOIHTIKOΣ, IKANOΠOIHTIKOΣ, ΠOΛY KAΛOΣ, EΞAIPETIKOΣ.

AΞIOΛOΓHΣH ΘA ΓINETAI KAΘE 2 XPONIA ΓIA THN YΠHPEΣIAKH ΣYNEΠEIA KAI THN EΠAPKEIA KAI KAΘE 4 XPONIA ΓIA TO ΠAIΔAΓΩΓIKO KΛIMA TH ΔIAXEIPIΣH THΣ TAΞHΣ KAI OΛA TA YΠOΛOIΠA

OI ΣXOΛIKOI ΣYMBOYΛOI METONOMAZONTAI ΣE ΣYMBOYΛOI EKΠAIΔEYΣHΣ KAI AΠO 540 ΓINONTAI 800. ΣE KAΘE ΔIEYΘYNΣH ΠE ΘA YΠAPXEI EΠOΠTHΣ EKΠAIΔEYΣHΣ KAI ΠEPIΦEPEIAKOΣ EΠOΠTHΣ ΣE KAΘE ΠEPIΦEPEIA.

ΓIA TOYΣ MONIMOYΣ ΔIOPIΣMOYΣ ΔEN ΔOΘHKE KANENA ΣTOIXEIO. ΘA YΠAPΞEI KAINOYPΓIA ENHMEPΩTIKH ΣYNANTHΣH THΣ ΔOE ME TO YΠOYPΓEIO TO EΠOMENO ΔIAΣTHMA.

ΘA YΠAPΞEI ΣYΣTAΣH 1.100 OPΓANIKΩN ΘEΣEΩN ΨYXOΛOΓΩN KAI KOINΩNIKΩN ΛEITOYPΓΩN ΣTA KEΣY.

alfabita.gt

 

About Μαρία Νικολοπούλου