Μία ποσότητα που περίσσεψε από την γέμιση που έκανα μια μέρα για τα μπιφτέκια με λαχανικά και μοτσαρέλα, ήταν η αιτία για να δημιουργηθεί αυτή η συνταγή που έμελλε να γίνει από τις πιο αγαπημένες μας. Η γλύκα των λαχανικών συνδυάστηκε αυτή τη φορά με την νοστιμιά του κοτόπουλου και την αλμύρα των τυριών. Τα λιωμένα τυριά, το τσένταρ που κυλάει αργά σαν λάβα και η κεφαλογραβιέρα που “τσιχλώνει” αφήνουν το καθένα την δική του ιδιαίτερη γεύση. Το αποτέλεσμα είναι μια ζουμερή και μελωμένη γέμιση απίθανης νοστιμιάς. Κι όλο αυτό τυλιγμένο σε μία τορτίγια που έχει βραχεί από την κρέμα γάλακτος, έχει μαλακώσει, έχει γλυκάνει και τελικά ξεροψημένη και ροδοκοκκινισμένη έχει βαλθεί να μας τρελάνει!
Τι θα χρειαστούμε…
- 8 τορτίγιες
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 1/2 δόση από την γέμιση λαχανικών*
- 8 φέτες τσένταρ
- 16 κ. σούπας τριμμένη κεφαλογραβιέρα
- 1 κρέμα γάλακτος 250ml
- Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
- Λίγα τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας για πασπάλισμα της επιφάνειας. Εγώ έριξα κεφαλοτύρι και γκούντα
*Η δόση για την γέμιση λαχανικών περιέχει τα εξής. Εσείς θα χρειαστείτε την μισή δόση.
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 250 γρ. μοτσαρέλα
- 100 γρ. μπέικον
- 1 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. σούπας κρέμα μπαλσάμικο
- Αλάτι και πιπέρι
- Πιπέρι καγιέν, αν το θέλετε λίγο πικάντικο, προαιρετικά
Πώς θα τις φτιάξουμε…
Ετοιμάζουμε το μείγμα των λαχανικών. Κόβουμε όλα τα υλικά μας σε κομματάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον για λίγο, δεν θέλουμε να ξεροψηθεί το μπέικον. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τον όγκο τους. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν κι αυτές να μαλακώνουν αλλά προσοχή μην λιώσουν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το καγιέν αν το βάλουμε. Τέλος προσθέτουμε το μέλι με την κρέμα μπαλσάμικο και το κατεβάζουμε από την εστία για να κρυώσει. Όταν κρυώσει προσθέτουμε τη μοτσαρέλα κι ανακατεύουμε.
Κόβουμε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρά κυβάκια και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία. Μόλις ροδίσει ελαφρώς, το ανακατεύουμε με το μείγμα λαχανικών. Το χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη για να έχουν όλες οι τορτίγιες την ίδια ποσότητα γέμισης.
Παίρνουμε μία τορτίγια και τοποθετούμε πάνω της μία φέτα τσένταρ. Συνεχίζουμε με την γέμιση και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα. Διπλώνουμε το κάτω μέρος της τορτίγιας έτσι ώστε να καλύψουμε την γέμιση και διπλώνουμε 3-4 εκ. από αριστερά και από δεξιά. Ρολάρουμε την τορτίγια έτσι ώστε να γίνει ένα ωραίο πακετάκι. Η οδοντογλυφίδα που βλέπετε στην φωτογραφία δεν χρειάζεται. Απλά την χρησιμοποίησα για να μην ανοίξει η τορτίγια την ώρα που φωτογράφιζα.
Τοποθετούμε τις τορτίγιες σε ένα ταψί, με το τελείωμα από την κάτω πλευρά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μ΄ένα πινέλο αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια έτσι ώστε να είναι βρεγμένες ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά. Ψήνουμε τις τορτίγιες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!