Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ…!

 

Πολύ κοντά στην Αθήνα, μια ανάσα από τον Κορινθιακό Κόλπο, βρίσΑποτέλεσμα εικόνας για ορεινη κορινθιακονται φωλιασμένα μέσα σε κατάφυτες πλαγιές τα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, που προσφέρονται για ένα ήρεμο διήμερο ή ονειρεμένες διακοπές κοντά στη φύση. Η περιοχή αυτή κρύβει πολλές εκπλήξεις για τον ταξιδευτή.

Σκαρφαλωμένα στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Ζήρεια (Κυλλήνη), τα Τρίκαλα Κορινθίας, το Κεφαλάρι και άλλα μικρά και μεγάλα χωριουδάκια είναι από τους πιο προσφιλείς προορισμούς.  Το ιδανικό κλίμα και οι εναλλαγές των χρωμάτων στο φυσικό περιβάλλον τα καθιστούν ιδανικό προορισμό καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.  Εκτός από την ηρεμία που μας προσφέρει η επαφή με τη δροσερή ανάσα του βουνού, η περιοχή αποτελεί αφετηρία για ενδιαφέρουσες εξορμήσεις.  Ακούραστος “συνοδοιπόρος”, η φύση. Βόλτες με τα πόδια, ιππασία, ποδήλατο, σκι ή εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ως τη Λίμνη Δόξα είναι μόνο μερικές ιδέες για να περάσουμε τέλεια!

Σχετική εικόναΗ Ζήρεια ή Κυλλήνη πήρε το όνομά του από το “κύλλος” (=λάκκα), γέννησε ένα θεό και δημιούργησε έναν άγιο μέσα στις “λάκκες” τα σπήλαια της, τη φιλόξενη αγκαλιά της, που συνεχίζει να χαρίζει ζωή και δροσιά στους επισκέπτες της,  αποτελεί ένα ομαλό και κατάφυτο όρος και προσεγγίζεται από τρία βασικά σημεία, από τη Γκούρα Φενεού και το Μπούζι της Στυμφαλίας με χωματόδρομο και από τα Τρίκαλα Κορινθίας, όπου ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος.
Στο οροπέδιο του βουνού υπάρχουν δύο ορειβατικά καταφύγια, ενώ προσφέρονται και πολλά μέρη για κατασκήνωση.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από ορεινά μεσογειακά χέρσα εδάφη με ακανθώδεις θάμνους, απόκρημνα βράχια, σπήλαια, δάση πλατάνου και κωνοφόρων, πευκώνες, αποτελούμενοι από χαλέπιο πεύκη και αγριελιές και εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα με 100 είδη φυτών μερικά από τα οποία ενδημούν στο βουνό. Αριστερά προς το οροπέδιο βρίσκεται το μεγάλο ορειβατικό καταφύγιο του βουνού και λίγο πιο νότια ένα μικρότερο. Ο χώρος είναι ιδανικός για τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Για την διασκέδασή σας στην Κορινθία και την ορεινή Κορινθία, θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας. Διαθέτει χώρους εστίασης παραδοσιακούς, λιτούς αλλά και πολυτελείς όπου μπορείτε να γευθείτε ό,τι φαγητό επιθυμείτε.

Για τη διαμονή σας στην ορεινή Κορινθία,  μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο από τα ξενοδοχεία, τους ξενώνες ή ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σχετική εικόνα
Θα βρείτε υπέροχα ξενοδοχεία, ξενώνες και παλιά αρχοντικά, προσεγμένα, φτιαγμένα με μεράκι σε παραδοσιακό ή μοντέρνο στυλ, με ποικιλία τιμών, διαφόρων κατηγοριών και τύπων, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών, για μια ευχάριστη, απολαυστική και αξέχαστη παραμονή.

Η πρόσβαση στις διάφορες περιοχές της Ορεινής Κορινθίας, καθώς και στα επιλεγμένα καταλύματα, είναι γρήγορη και άνετη, όποιο σημείο του νομού και αν είναι η αφετηρία σας.
Η μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα και η πανέμορφη τοποθεσία, την κάνει έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Απελευθερώστε τη σκέψη σας, αφήστε  ελεύθερη τη φαντασία σας… η επαφή με την φύση αλλά και η διαμονή σε χώρους που είναι φτιαγμένοι με μεράκι και σεβασμό στο περιβάλλον και στον πελάτη, δίνουν αξία στις απλές καθημερινές απολαύσεις που τόσο μας λείπουν και κάνουν το ταξίδι  απόδραση από την ρουτίνα και την καθημερινότητα όλες τις εποχές του χρόνου…!

Εμείς μετά από πολύ προσεγμένη έρευνα στην περιοχή, αλλά και την προσωπική επαφή μας με τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων, σας προτείνουμε τα καλύτερα ξενοδοχεία και ξενώνες που θα κάνουν την διαμονή σας μια αξέχαστη εμπειρία που θα ονειρεύεστε όταν φύγετε και θα θέλετε να επιστρέψετε ξανά και ξανά…

Είναι απίστευτο ότι στην Κορινθία υπάρχουν αυτά τα ξενοδοχεία:

ΑΡΜΟΝΙΑ – BOUTIQUE HOTEL

Camelia Suites – Boutique Hotel

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ – ΞΕΝΩΝΑΣ

Λεβάντα – ΞΕΝΩΝΑΣ

Μαυραγανέϊκο – BOUTIQUE HOTEL

ΝΥΜΦΕΣ – ΞΕΝΩΝΑΣ

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ – ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ

ΠΑΣΙΘΕΑ – Mountain Chalet

ΠΕΡΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΞΕΝΩΝΑΣ

ΠΗΓΗ ΤΑΡΛΑΜΠΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΛΕΙΑΔΩΝ ΓΗ – Mountain Resort & Spa

ΦΕΓΓΑΡΟΓΝΕΜΑΤΑ – ΣΟΥΙΤΕΣ

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΦΙΑΜΕΓΚΟΥ – ΞΕΝΩΝΑΣ

ΧΕΛΥΔΟΡΕΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ

 

 

 

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου