Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

«Αποτοξίνωση» μετά το τραπέζι των Χριστουγέννων και πριν το….τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

webkorinthos

Το στομάχι σας κοντεύει να…εκραγεί μετά το τραπέζι των Χριστουγέννων; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για μια μικρή “αποτοξίνωση” ως το επόμενο ρεβεγιόν…

Το τραπέζι των Χριστουγέννων τα είχε όλα. Πληθώρα θερμίδων, λιπαρών και «απαγορευμένων» φαγητών έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο τραπέζι της γιορτής και εμείς τα τιμήσαμε όλα δεόντως..Και τώρα, τι τρώμε μέχρι το επόμενο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς που απέχει μόλις λίγες ημέρες;

«Βοήθεια», θα φώναζε το ταλαιπωρημένο στομάχι σας αν είχε φωνή καθώς η υπερκατανάλωση φαγητού και ποτού τις ημέρες των γιορτών και οι θερμιδικές «βόμβες» που καταναλώνουμε αποσυντονίζουν πλήρως τον οργανισμό μας και ταράζουν τη διατροφική ρουτίνα μας.

 

Εκεί που είχατε συνηθίσει να τρώτε λιτά, ξαφνικά μέσα σε μία εβδομάδα που διαρκεί η εορταστική περίοδος ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τρώμε σαν να μην υπάρχει αύριο…

Αρπάξτε την ευκαιρία και αποτοξινωθείτε έστω και για λίγες ημέρες μέχρι το επόμενο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς που έρχεται σε λίγες ημέρες. Το click@Life, έψαξε και σας παρουσιάζει μερικές χρήσιμες συμβουλές για να βοηθήσετε τον οργανισμό και το στομάχι σας να… ανταπεξέλθουν στις διατροφικές κραιπάλες των γιορτών.

Μην πείτε το νερό, νεράκι

Νερό, νερό, νερό και πάλι νερό. Εκμεταλλευθείτε αυτές τις ημέρες και καταναλώστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό μπορείτε. Οι τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό μας λόγω υπερκατανάλωσης τροφής διασπώνται ευκολότερα με το πόσιμο νερό ενώ παράλληλα αυξάνεται και η αίσθηση κορεσμού και έτσι δεν τρώμε ένα ακόμα κουραμπιεδάκι.

Χυμοί, τσάι-αλλά όχι αλκοόλ

Την ίδια ευεργετική δράση με το νερό έχουν και τα περισσότερα υγρά που θα πρέπει να καταναλώσετε αφειδώς αυτή την εβδομάδα. Πράσινο τσάι που αποβάλλει τις τοξίνες, φυσικοί χυμοί πλούσιοι σε βιταμίνες και μεταλλικό νερό αποτελούν «υποκατάστατα» του νερού που επίσης θα ωφελήσουν τον οργανισμό σας.

Φρούτα και δημητριακά

Είπαμε, είμαστε σε φάση αποτοξίνωσης. Ξεχάστε λοιπόν για λίγο τις δίπλες και τους κουραμπιέδες και προτιμήστε τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά που το καθένα από την πλευρά του και λόγω των πλούσιων συστατικών τους βοηθά τον οργανισμό να επανακάμψει.

Αντίο καφέ

Μια εβδομάδα είναι κάντε λίγη υπομονή. Η κατανάλωση καφεϊνης αυτές τις ημέρες κάθε άλλο παρά ωφελεί τον οργανισμό μας. Αντικαταστήστε τον καφέ με άλλα ροφήματα, όπως αυτά που προτείναμε παραπάνω και θα δείτε σημαντική διαφορά στην καθημερινότητά σας.

Κρύψτε το τηγάνι

Τουλάχιστον ως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αποφύγετε λιπαρά, τηγανητά και πάσης φύσεως λιπαρές τροφές που σίγουρα θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάστασή σας. Και μετά το επίσης πλούσιο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, προσπαθήστε σταδιακά να επαναφέρετε τον οργανισμό-και το στομάχι σας-σε φυσιολογικούς ρυθμούς και όχι να καταναλώσετε όλα τα γλυκά που περίσσεψαν από τα τραπέζια της γιορτής…

 

About Μαρία Νικολοπούλου