Υλικά
- 1½ κιλό αρνίσιο μπούτι
- 3 φλ. νερό
- 6 αγκινάρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 1 λεμόνι, κομμένο σε τέταρτα
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες (μπορείτε και ολοκληρες με την φλούδα)
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
- ½ ματσάκι μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αγόρασε κρέατα από τα καλύτερα και πιο φρέσκα της αγοράς εδώ στον Ηλεκτρονικό Οδηγό webkorinthos.gr
Εκτέλεση
- Πλένουμε το αρνάκι, το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
- Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 30΄ περίπου.
- Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τρίβουμε τις καρδιές με το λεμόνι, για να μην μαυρίσουν (παραλείπουμε τη διαδικασία για τις κατεψυγμένες).
- Βάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια και τον μάραθο (ή τον άνηθο).
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τη μερίδα του ζωμού και 2 φλ. νερό.
- Ψήνουμε το φαγητό για 1½ ώρα ακόμη, γυρίζοντας το κρέας κατά διαστήματα.
-
Tip:
Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη συνταγή μας, προσθέτοντας αρακά ή φρέσκα κουκιά.