Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αρνάκι με αγκινάρες και πατάτες… Όπως το έφτιαχνε η γιαγιά

webkorinthos tΥλικά

  • 1½ κιλό αρνίσιο μπούτι
  • 3 φλ. νερό
  • 6 αγκινάρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε τέταρτα
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες (μπορείτε και ολοκληρες με την φλούδα)
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
  • ½ ματσάκι μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αγόρασε  κρέατα από τα καλύτερα και πιο φρέσκα της αγοράς  εδώ στον Ηλεκτρονικό Οδηγό webkorinthos.gr

webkorinthos t

Εκτέλεση

  • Πλένουμε το αρνάκι, το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
  • Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 30΄ περίπου.
  • Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τρίβουμε τις καρδιές με το λεμόνι, για να μην μαυρίσουν (παραλείπουμε τη διαδικασία για τις κατεψυγμένες).
  • Βάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια και τον μάραθο (ή τον άνηθο).
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τη μερίδα του ζωμού και 2 φλ. νερό.
  • Ψήνουμε το φαγητό για 1½ ώρα ακόμη, γυρίζοντας το κρέας κατά διαστήματα.
  • Tip:

    Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη συνταγή μας, προσθέτοντας αρακά ή φρέσκα κουκιά.

About Μαρία Νικολοπούλου