Μια συνταγή να γλείφετε τα δάχτυλά σας και φανταστική να τη βλέπεις στην πιατέλα! Με σάλτσα σαν μέλι και γεμάτη αρώματα από Βύσσινο, δεντρολίβανο και πετιμέζι. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βύσσινομε σταφύλια στην εποχή τους.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα αρνίσια παϊδάκια ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα ροδίζουμε 5΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε τα σκόρδα ολόκληρα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 4΄-5΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας.
Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Το περιχύνουμε με τα υγρά του τηγανιού και αφήνουμε μέσα στο τηγάνι 2-3 κ.σ. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα σταφύλια, τα οποία έχουμε πλύνει και στραγγίσει.
Σ’ αυτό το στάδιο αφαιρούμε και πετάμε τα σκόρδα. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, να μαλακώσουν τα σταφύλια. Προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα. Αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά για 3΄-4΄, μέχρι να δέσει καλά και να γλασάρει η σάλτσα.
Η σάλτσα πρέπει να γίνει σαν μέλι. Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα από βύσσινο ή σταφύλι.
argiro.grz