Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αρνίσιο μπούτι φρικασέ με αγκινάρες, σελινόριζα και σέσκουλα

Αρνίσιο μπούτι φρικασέ με αγκινάρες, σελινόριζα και σέσκουλα

Σήμερα σας προτείνω  ακόμη ένα φαγητό, που είναι  να «γλύφεις τα δάχτυλά σου» στην κυριολεξία!  Συνδυάζει  τις αριστοκρατικές και θρεπτικές αγκινάρες με το πολύ νόστιμο αρνάκι. Το αποτέλεσμα είναι  μοναδικό! Γίνεται εξαίσιο! Είναι πολύ  καλύτερο και απο το γνωστό φρικασέ. Είχε θεσπέσια  γεύση και εξαιρετική εμφάνιση! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή και θα με θυμηθείτε…

ΥΛΙΚΑ

Για το αρνίσιο μπούτι

  • 600 γρ. αρνίσιο μπούτι , σε κύβους πάχους 3-4 εκ.
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
  • 75 γρ. πράσο, σε χοντρά καρέ)
  • 75 γρ. φινόκιο, σε χοντρά καρέ
  • 15 γρ. λέμονγκρας
  • 15 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 γρ. λουΐζα, αποξηραμένη
  • 8 γρ. ξύσμα λεμονιού, σε μεγάλα κομμάτια
  • 25 γρ. χυμό λεμονιού
  • 3 κρόκους αβγού
  • αλάτι

kreopvleiaΚρεοπωλεία

Για τα λαχανικά

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε χοντρά καρέ
  • 4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 100 γρ. σέσκουλα, βρασμένα
  • μάραθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για το αρνίσιο μπούτιΑλατίζουμε το αρνί από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το αρνί  μέχρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Το κρατάμε σε μια άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο και το λέμονγκρας. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε τον ζωμό και το αρνί, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη λουΐζα και το ξύσμα του λεμονιού. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140C μέχρι να μαλακώσει το αρνί, για 1 ½ με 2 ώρες περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, σουρώνουμε τον ζωμό του αρνιού, τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και τον διατηρούμε ζεστό. Ξεχωρίζουμε τα κομμάτια του αρνιού, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα που τα μαγειρέψαμε αρχικά και τα κρατάμε στην άκρη.  Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό με σταθερή και αργή ροή ενώ παράλληλα ανακατεύουμε διαρκώς με ένα σύρμα. Μόλις έχουμε προσθέσει αρκετό ζωμό για να ζεσταθεί καλά το μείγμα των κρόκων, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να πήζει εμφανώς. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα απευθείας στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτουμε και τα λαχανικά και ανακατεύουμε.

    ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

    Για τα λαχανικά

    Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ιδρώνουμε  το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, και τις αγκινάρες. Αλατίζουμε  και  μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε τα σέσκουλα και τον μάραθο.

    yiannislucacos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου