Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αυτές οι συνταγές για βασιλόπιτα θα σας ξετρελάνουν – Μοναδικές, εύκολες, για όλα τα γούστα

Αυτές οι  συνταγές για βασιλόπιτα θα σας ξετρελάνουν – Μοναδικές, εύκολες, για όλα τα γούστα

Όλοι λατρεύουμε τα γλυκά των γιορτών, όπως είναι οι κουραμπιέδες, τα μελομακαράνα, αλλά και η βασιλόπιτα και φυσικά οι περισσότεροι επιλέγουν να τα φτιάξουν μόνοι τους, παραδοσιακά, παρά να τα αγοράσουν από το ζαχαροπλαστείο.

Ο πιο δημοφιλής Έλληνας σεφ, Άκης Πετρετζίκης, προτείνει δύο μοναδικές συνταγές για βασιλόπιτα, πανεύκολες στην εκτέλεση και για όλα τα… γευστικά γούστα, που θα σας ξετρελάνουν αν τις δοκιμάσετε!

Η μία είναι η κλασική συνταγή για βασιλόπιτα κέικ που όλοι γνωρίζουμε, ενώ για όσους προτιμούν τα γιορτινά τσουρέκια υπάρχει και η αντίστοιχη υπέροχη συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι.

Βασιλόπιτα κέικ του Ακη Πετρετζίκη

Υλικά

300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 γρ. μαχλέπι
2 γρ. μαστίχα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
4 αβγά, θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. γάλα, 3,5%
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

-Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά.

-Στη συνέχεια, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με μία σπάτουλα ή με μαρίζ, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.

-Σε ένα μικρό μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο, 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και χτυπάμε πολύ καλά. (Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνες, και όχι εκχύλισμα, τις προσθέτουμε στο μούλτι)

-Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.

-Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.

-Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.

-Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.

-Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.

-Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.

-Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.

-Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.

-Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί!

-Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Για τις γυναίκες που δεν προλαβαίνουν να φτιάξουν μόνες,π τους δείτε τα καλύτερα ζαχαροπλστία –  αρτοποιεία της Κορινθίας που έχουν εξαιρετικές βασιλόπιτες 

 

Δείτε πως θα στολίσετε την βασιλόπιτα σας

Συνταγές για πρωτότυπες πεντανόστιμες βασιλόπιτες

.thetoc.gr
Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα με στρώσεις κρέμας και μπεζέδες
Σ.Σ.Την διακόσμιση μπορείς να την κάνεις όπως θέλεις , εμείς διαλέξαμε μπεζέδες ( μπορείς να τους βρεις έτοιμους) σαντιγή και σπασμένους μπεζέδες.
Καλή επιτυχία σε όποια βασιλόπιτα διαλέξετε!

About Μαρία Νικολοπούλου