Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κουραμπιέδες

DSC08184Οι γνώμες διίστανται: Οι κουραμπιέδες γίνονται με αγελαδινό ή πρόβειο βούτυρο;
Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι ασπρισμένα ή όχι, κομμένα ή ολόκληρα; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει αντικειμενική απάντηση καθώς ο καθένας έχει τα δικά του γούστα και προτιμήσεις.
Έχοντας ωστόσο δοκιμάσει αρκετές δεκάδες κουραμπιέδων, από τη συνταγή της μαμάς, της θείας, της φίλης, της φίλης της φίλης κ.ο.κ, καταλήξαμε στη συνταγή της κ. Ρούλας, που κατά τη γνώμη μας, είναι απλά η καλύτερη.
Υλικά
400γρ. βούτυρο φρέσκο, αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
4-5 κούπες αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
4 βανίλιες
1/2 φλ. του καφέ κονιάκ
1 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα, σπασμένα στη μέση.
Εκτέλεση
Τα μυστικά στους κουραμπιέδες είναι δύο. Το πολύ καλά χτυπημένο βούτυρο και το ελάχιστο ζύμωμα.
Ξεκινάμε λοιπόν χτυπώντας το βούτυρο στο μίξερ για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε την άχνη, το κονιάκ και τις βανίλιες. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μπέικιν και το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε με τα χέρια απαλά, μέχρι το βούτυρο να ενωθεί με το αλεύρι. Προσοχή δεν ζυμώνουμε με δύναμη. Στο τέλος προσθέτουμε και τα αμύγδαλα, αφού προηγουμένως τα έχουμε καβουρδίσει. Στη συνέχεια πλάθουμε με το χέρι σε ότι σχήμα θέλουμε

και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 175οC. Τέλος τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη, όσο είναι ακόμη ζεστοί. Αν θέλουμε, πριν τους πασπαλίσουμε με άχνη, μπορούμε να τους ψεκάσουμε με λίγο ροδόνερο ή ανθόνερο.
Σε αντίθεση με τα ασπρισμένα αμύγδαλα, όταν τα βάζουμε με τη φλούδα είναι πιο γευστικά. Επίσης τη γεύση τους ενισχύει και το σχήμα γι’ αυτό είναι καλύτερα να τα βάζουμε ολόκληρα ή τουλάχιστον σπασμένα στη μέση, αντί να τα αλέθουμε.

Στην Περίπτωση όμως που δεν έχετε χρόνο να τους φτιάξετε μόνες σας υπάρχει το ΑΛΦΙΤΟΝ στην Κόρινθο που έχει θαυμάσιους σπιτικούς κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και μελομακάρονα τόσο ξεχωριστά,  που αξίζει να τα δοκιμάσετε

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου