Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αυτή τη συνταγή σπανακόριζου πρέπει να την δοκιμάσετε … Θα γίνει η αγαπημένη σας !

Αυτή τη συνταγή σπανακόριζου πρέπει να την δοκιμάσετε … Θα γίνει η αγαπημένη σας !

Πιάτο ελληνικό, από τα πιο αναγνωρίσιμα ως τέτοιο, συνήθως έχει ενήλικους φίλους. Τα παιδιά αναγνωρίζουν την αξία του αργότερα. Έχω στο μυαλό μου το σπανακόρυζο ως ένα από τα φαγητά που μισούσα μικρή , μαζί με τα πράσα, τις μπάμιες,  την παλαμίδα και μερικά ακόμη.

 

Για όλα σχεδόν έχω αναθεωρήσει τις γευστικές μου επιλογές και μάλιστα μερικά έχουν γίνει από τα πιο αγαπημένα μου. Το σπανακόρυζο είναι ένα απ’ αυτά.

Συνταγή

· 150 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

· 200 γρ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι

· 10 γρ. λιωμένο σκόρδο

· 80 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

· 100 γρ. μαραθόριζα,( φινόκιο) σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

· 500 γρ. σπανάκι, πλυμένο (αφαιρέστε τα μεγάλα κοτσάνια)

·  250gr ρύζι (για σπυρωτό πιλάφι)

· 600 γρ. νερό ή ζωμό λαχανικών

· 10 γρ. αλάτι

Για το τέλος:

· 40 γρ. χυμό λεμονιού

· Ξύσμα από 1 λεμόνι

· 2 γρ. φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

· 10 γρ. αλάτι

· 40 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

· 30 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

· 15 γρ. φρέσκο ψιλοκομμένο μάραθο

· 200 γρ. επιπλέον νερό

· 100gr extra παρθένο ελαιόλαδο

ΜΕΘΟΔΟΣ

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Δεν τα αφήνουμε να μαυρίσουν.

2. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει.

3. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε λίγο, προσθέτοντας νερό. Προσθέτουμε το σπανάκι σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό. Προσθέτουμε αλάτι, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 25′.

4. Όταν τελειώσει ο χρόνος, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 25′ ακόμα, ώστε να κρυώσει λίγο.

5. Για το τέλος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα, το έξτρα νερό και το λάδι, τα 10 γρ. αλάτι, το λευκό πιπέρι, το φρέσκο μάραθο και το άνηθο και το σχινόπρασσο.

TIP: Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να προσθέτετε πάντα τα φρέσκα βότανα στο τέλος, όταν έχει κρυώσει το φαγητό

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/taste/634596_spanakoryzo-gia-asteri-michelin-apo-ti-georgianna-hiliadaki»

About Μαρία Νικολοπούλου