Μάθετε στο σπίτι να ανοίγετε χωριάτικο φύλλο για πίτες γλυκές και αλμυρές και θα δείτε τη διάφορα στη γεύση σε ό,τι πίτα και να φτιάξετε!
Δεν θα ξαναχρησιμοποιήστε ποτέ τα έτοιμα!!!Θα το λατρέψετε!!!
Δείτε τρεις συνταγές , με διαφορετικές τεχνικές που σας παρουσιάζουμε
Γλυκιά κολοκυθόπιτα
Χωριάτικη πρασόπιτα
Υλικά
-
Για τα φύλλα:
-
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι ολικής
-
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
200 gr βούτυρο ή μαργαρίνη
-
300 gr γιαούρτι στραγγιστό
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
Για το ταψί:
-
βούτυρο ή μαργαρίνη
-
αλεύρι
-
1 αυγό για επάλειψη του πάνω φύλλου
-
Για την γέμιση:
-
1/2 φλιτζάνι του Ελληνικού καφέ λάδι
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
4 πράσα
-
1 χούφτα άνηθο
-
350 gr φέτα
-
1 αυγό
-
αλάτι
-
πιπέρι
Εκτέλεση
-
Φτιάχνουμε την ζύμη, σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και από πάνω με τον τρίφτη τρίβουμε το βούτυρο, παίρνουμε με τα χέρια μας και το τρίβουμε να γίνει σαν λάσπη, προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνουμε μία μπάλα την πατάμε να γίνει επίπεδη και την ξανά κάνουμε μπάλα. Αυτή την διαδικασία την κάνουμε τρεις φορές, μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία, την κόβουμε στα δύο, φτιάχνουμε δύο μπάλες, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Παίρνουμε την γέμιση από την άκρη και σπάμε με τα δάχτυλα την φέτα από πάνω και το αυγό και ανακατεύουμε καλά και την τοποθετούμε με ένα κουτάλι να πάει παντού πάνω στο φύλλο, με την ίδια διαδικασία ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε και αυτό από πάνω, κλείνουμε τις άκρες από κάτω, το αλείφουμε με αυγό την χαράζουμε από πάνω και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντίσταση, στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά. Καλή μας όρεξη!!!