Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Βήμα Βήμα πως να ανοίξετε χωριάτικο φύλλο Λεπτό & τραγανό

Βήμα Βήμα πως να ανοίξετε χωριάτικο φύλλο Λεπτό & τραγανό

Μάθετε στο σπίτι να ανοίγετε χωριάτικο φύλλο για πίτες γλυκές και αλμυρές και θα δείτε τη διάφορα στη γεύση σε ό,τι πίτα και να φτιάξετε!

Δεν θα ξαναχρησιμοποιήστε ποτέ τα έτοιμα!!!Θα το λατρέψετε!!!

Δείτε τρεις  συνταγές , με διαφορετικές τεχνικές που σας παρουσιάζουμε

Stamatopoulos Fruits Home

 

Γλυκιά κολοκυθόπιτα

Χωριάτικη πρασόπιτα

Υλικά

 10-12 κομμάτια
  1. Για τα φύλλα:
  2. 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι ολικής
  3. 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 200 gr βούτυρο ή μαργαρίνη
  5. 300 gr γιαούρτι στραγγιστό
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  7. Για το ταψί:
  8. βούτυρο ή μαργαρίνη
  9. αλεύρι
  10. 1 αυγό για επάλειψη του πάνω φύλλου
  11. Για την γέμιση:
  12. 1/2 φλιτζάνι του Ελληνικού καφέ λάδι
  13. 1 κρεμμύδι ξερό
  14. 4 πράσα
  15. 1 χούφτα άνηθο
  16. 350 gr φέτα
  17. 1 αυγό
  18. αλάτι
  19. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε την ζύμη, σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και από πάνω με τον τρίφτη τρίβουμε το βούτυρο, παίρνουμε με τα χέρια μας και το τρίβουμε να γίνει σαν λάσπη, προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνουμε μία μπάλα την πατάμε να γίνει επίπεδη και την ξανά κάνουμε μπάλα. Αυτή την διαδικασία την κάνουμε τρεις φορές, μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία, την κόβουμε στα δύο, φτιάχνουμε δύο μπάλες, τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Δευτέρα πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής φωτογραφία βήματος 1Δευτέρα πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής φωτογραφία βήματος 1Δευτέρα πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής φωτογραφία βήματος 1
  2. Παίρνουμε και τσιγαρίζουμε με λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι, κόβουμε το πράσο σε κομμάτια και το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και αλάτι, προσθέτουμε το άνηθο, αφαιρούμε από την φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.

    Δευτέρα πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής φωτογραφία βήματος 2
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί, βγάζουμε το ένα κομμάτι ζύμης από το ψυγείο και αλευρώνουμε μία επιφάνεια ελαφρώς, ρίχνοντας και πάνω από την ζύμη αλεύρι και ανοίγουμε ένα φύλλο 1 με 1 1/2 χιλιοστά, το παίρνουμε με το πλάστη και το τοποθετούμε στο ταψί.

    Δευτέρα πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής φωτογραφία βήματος 3Δευτέρα πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής φωτογραφία βήματος 3
  4. Παίρνουμε την γέμιση από την άκρη και σπάμε με τα δάχτυλα την φέτα από πάνω και το αυγό και ανακατεύουμε καλά και την τοποθετούμε με ένα κουτάλι να πάει παντού πάνω στο φύλλο, με την ίδια διαδικασία ανοίγουμε και το άλλο φύλλο και το τοποθετούμε και αυτό από πάνω, κλείνουμε τις άκρες από κάτω, το αλείφουμε με αυγό την χαράζουμε από πάνω και την βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντίσταση, στους 200 βαθμούς, για 40 λεπτά. Καλή μας όρεξη!!!

    Δευτέρα πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής φωτογραφία βήματος 4Δευτέρα πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής φωτογραφία βήματος 4Δευτέρα πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο ολικής φωτογραφία βήματος 4

About Μαρία Νικολοπούλου