Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες: Ένα ξεχασμένο φαγητό που μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας

Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες:  Ένα ξεχασμένο  φαγητό  που μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας
Ένα από τα πολύ παλιά φαγάκια που μαγείρευαν οι γιαγιάδες μας, αλλά για κάποιο λόγο σταμάτησαν να φτιάχνουν οι μαμάδες μας.
Σιγά – σιγά όμως, τα τελευταία χρόνια, οι νυκοκυρές άρχισαν να τα ανακαλύπτουν ξανά και να τα μαγειρεύουν και πάλι. 

Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!

Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες


Υλικά

•     2 κιλά βλήτα
•     2 πατάτες χοντροκομμένες
•     3 μικρά κολοκυθάκια χοντροκομμένα
•     2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
•     3 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες
•     2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
•     2 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένες
•     1 καρότο σε ροδέλες
•     ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•     100 γραμ. φέτα σε κύβους
•     1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•     1 φλυτζ. τσαγιού νερό
•     αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Καθαρίζουμε καλά, κόβοντας τα κοτσάνια και τις μύτες και πλένουμε τα βλήτα μας.
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα, για 4′ – 5′, να γυαλίσουν λίγο.
Έπειτα προσθέτουμε το νερό, το μαϊντανό, τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε για 10′.
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα βλήτα, ανακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε να βράσουν για 10′ – 15′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να μείνουν με λίγο ζουμί.
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες - Τα φαγητά της γιαγιάς
Όταν ετοιμαστεί το φαγητό μας, προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ελαφρά, το αφήνουμε για 1′ ακόμη και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο και το συνοδεύουμε αν θέλουμε, με φρέσκο ψωμί.

— Αν θέλουμε μπορούμε να μην βάλουμε φέτα και να το απολαύσουμε νηστίσιμο.

— Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δεν ανακατεύουμε το φαγητό, απλά κουνάμε την κατσαρόλα, κι αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.

giagias.blogspot.com

About Μαρία Νικολοπούλου