Σιγά – σιγά όμως, τα τελευταία χρόνια, οι νυκοκυρές άρχισαν να τα ανακαλύπτουν ξανά και να τα μαγειρεύουν και πάλι.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Βλήτα με κολοκύθια και πατάτες
Υλικά
• 2 κιλά βλήτα
• 2 πατάτες χοντροκομμένες
• 3 μικρά κολοκυθάκια χοντροκομμένα
• 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
• 3 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες
• 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλικομμένες
• 1 καρότο σε ροδέλες
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 100 γραμ. φέτα σε κύβους
• 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 φλυτζ. τσαγιού νερό
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Καθαρίζουμε καλά, κόβοντας τα κοτσάνια και τις μύτες και πλένουμε τα βλήτα μας. |
|
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα, για 4′ – 5′, να γυαλίσουν λίγο. Έπειτα προσθέτουμε το νερό, το μαϊντανό, τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε για 10′. |
|
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα βλήτα, ανακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε να βράσουν για 10′ – 15′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να μείνουν με λίγο ζουμί. | |
Όταν ετοιμαστεί το φαγητό μας, προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ελαφρά, το αφήνουμε για 1′ ακόμη και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο και το συνοδεύουμε αν θέλουμε, με φρέσκο ψωμί. — Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δεν ανακατεύουμε το φαγητό, απλά κουνάμε την κατσαρόλα, κι αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε. |
giagias.blogspot.com