Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Βραδιά μέθεξης χάρισε η Μπέττυ Χαρλαύτη στην Αρχαία Σικυώνα με τραγούδια Μίκη Θεοδωράκη

Βραδιά μέθεξης χάρισε η Μπέττυ Χαρλαύτη στην Αρχαία Σικυώνα με τραγούδια Μίκη Θεοδωράκη

Με εκρηκτικό χειροκρότημα και λόγια διάχυτου ενθουσιασμού  υποδέχτηκε το κοινό την Μπέττυ Χαρλαύτη στην Αρχαία Σικυώνα κατά τη συναυλία που έδωσε στον αρχαιολογικό χώρο την Κυριακή 9 Αυγούστου. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και στο πλαίσιο μιας άψογης όσο και ασφαλούς διοργάνωσης η  “φωνή του Μίκη Θεοδωράκη από τη νεότερη γενιά ερμηνευτών” , όπως συχνά χαρακτηρίζεται η ήδη καταξιωμένη στην Ελλάδα και το εξωτερικό Κορίνθια καλλιτέχνιδα, χάρισε απλόχερα στο κοινό, που έγινε κοινωνός μιας μοναδικής βραδιάς, τη μαγεία της ουράνιας φωνής της συνοδευόμενης από την αέρινη παρουσία της.

Στο πιάνο την συνόδευσε μοναδικά ο διακεκριμένος μουσικολόγος Γιάννης Μπελώνης, επίσης συνεργάτης επί χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη.

Τα τραγούδια του οικουμενικού Έλληνα συνθέτη δόνησαν τον Αρχαιολογικό χώρο Σικυώνας, “ετούτα εδώ τα μάρμαρα που κακιά σκουριά δεν πιάνει” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ερμηνεύτρια επικαλούμενη τους στίχους του ποιητή.

 

Η πρόσκληση έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Σικυωνίων και τον ΝΠΔΔ “Μηκώνη”. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κος Αναστάσιος Γκιολής ο οποίος αναφέρθηκε με ζέση στην ατζέντα με τα έργα πολιτισμού που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Κορινθία. Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κος Σπύρος Σταματόπουλος με τη σειρά του, μίλησε για το όραμα της αποκάλυψης και αξιοποίησης ενός από τα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα της Ελλάδας, αυτό της Αρχαίας Σικυώνας, την πραγματοποίηση του οποίου άλλωστε ο ίδιος εκκίνησε με πίστη και επιμονή κατά την προηγούμενη θητεία του. Μάλιστα μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για την Φενεάτισσα ερμηνεύτρια ενώ ανάρτησε  στον τοίχο του με ενθουσιασμό: «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ!!! ΜΠΕΤΤΥ ΧΑΡΛΑΥΤΗ στο κοσμο του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ… πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΗ!!! Μεγάλη τιμή που την είχαμε απόψε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σικυώνας κ περηφάνια γιατί έχουμε μια διακεκριμένη μουσική προσωπικότητα από τον τόπο μας… Θερμά Συγχαρητήρια!!! Σε αγαπάμε!!!» 

Το ένθερμο κοινό επιβεβαίωνε κάθε στιγμή το μαγευτικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της ερμηνείας της Μπέττυς Χαρλαύτη που σε σύμπραξη με τον εξαίρετο πιανίστα Γιάννη Μπελώνη ανέδειξαν με τον ιδανικότερο τρόπο το οικουμενικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φιλοξενούμενο ρεσιτάλ ήταν το ίδιο που παρουσιάζουν οι δυο καλλιτέχνες πανελλαδικά αυτό το καλοκαίρι ως προσκεκλημένοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η ξεχωριστή για τα δεδομένα του τόπου εκδήλωση διεξήχθη  με υποδειγματική διοργάνωση στον μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο  όπου ο  απόηχος της  βελούδινης φωνής της Μπέττυς Χαρλαύτη άφησε  καταγοητευμένους κοινό και διοργανωτές και με την αίσθηση, την πίστη και την ελπίδα των καλύτερων ημερών που έρχονται…

(Της Στέλλας Ανδρέου)

……………………………………………………….

Με εκτίμηση

Νίνα Παπαδοπούλου

About Μαρία Νικολοπούλου