Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Β.Νανόπουλος: Θετική η απόφαση του ΚΑΣ επιτρέπει την ανέγερση σχολείου στην Αρ.Κόρινθο

Β.Νανόπουλος: Θετική η απόφαση του ΚΑΣ επιτρέπει την ανέγερση σχολείου στην Αρ.Κόρινθο

Νανόπουλος: Η θετική απόφαση του ΚΑΣ μας επιτρέπει την ανέγερση του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με απόφαση που αναρτάται σήμερα ΕΓΚΡΙΝΕΙ την τροποποιημένη μελέτη για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου αποδεχόμενο την αναγκαιότητα της υλοποίησης του. Στην απόφαση περιλαμβάνονται επίσης οι όροι βελτίωσης της πρότασης θεμελίωσης και της στατικής μελέτης καθώς και οι όροι για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

Η δήλωση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου:
«Η απόφαση δικαιώνει την προσπάθεια που έγινε όλο αυτό το διάστημα ώστε το έργο να μην χαθεί. Προχωρήσαμε, επιλέγοντας έναν από τους καλύτερους μελετητές της χώρας, σε νέα στατική μελέτη ώστε τα ευρήματα να τύχουν προστασίας πρωτίστως και ανάδειξης κατ επέκταση μετατρέποντας το νέο σχολείο σε πρότυπο για όλη τη χώρα αφού θα αποτελεί παράλληλα και «έκθεση αρχαιοτήτων».

Ως Δήμαρχος έδωσα το παρόν στην κρίσιμη συνεδρίαση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου ώστε να εξηγήσω την αναγκαιότητα αλλά και την βούληση μας να προστατέψουμε και να αναδείξουμε τα ευρήματα. Η Αρχαία Κόρινθος δικαιούται ένα νέο σύγχρονο εκπαιδευτήριο και αυτό θα της δώσουμε!»

About Μαρία Νικολοπούλου