Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γίδα βραστή και το μυστικό να μην μυρίζει

Γίδα βραστή και το μυστικό να μην μυρίζει
Κρύο!!!!καιρός για σούπα
 Ένα πιάτο ζεστής σούπας, αποτελεί πάντα βάλσαμο για τις κρύες μέρες του χειμώνα που έρχονται .
Συστατικά
  •  κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κουταλιά σούπας διάφορα μπαχαρικά (μπαχάρι, γαρίφαλα, μαύρο πιπέρι)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
  • ξύδι 2 κουτ. σούπας

kr

Τα καλύτερα Κρεοπωλεία της Κορίνθου

Διαδικασία
 Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε μια λεκάνη με το ξύδι για 30 λεπτά.
Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το ξαφρίζετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι. Συνεχίζετε να το ξαφρίζετε.Ρίχνετε στη κατσαρόλα τα μπαχαρικά, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και το μισό δυόσμο. Αφήνετε το κρέας να βράσει περίπου για 2-2 ½ ώρες.Όταν το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, το ακουμπάτε σε μια πιατέλα, το ξεκοκαλίζετε και το αφήνετε να περιμένει.
  1. Σουρώνετε το ζωμό, το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και το βάζετε πάλι στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα άλλα δυο κρεμμύδια κομμένα και αυτά στα τέσσερα, τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν για περίπου 30-45 λεπτά.Όταν τα υλικά μαλακώσουν ρίχνετε στη κατσαρόλα το κρέας το υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου για 15-20 λεπτά.

    Προσέχετε στο τέλος να υπάρχει στη κατσαρόλα αρκετό ζουμί. Σερβίρετε στα πιάτα κρέας με λαχανικά πασπαλίζοντας με λίγο πιπεράκι και λίγο λεμόνι.

    my-city.gr/

About Μαρία Νικολοπούλου