Τα παιδιά που γεννιούνται τον μήνα Μάη, είναι φωτεινά, ηλιόλουστα και πιο αισιόδοξα από τα υπόλοιπα. Διαθέτουν χαρακτηριστικά που τα κάνουν ξεχωριστά και ιδιαίτερα!
Νιώθουν πιο τυχερά
Σύμφωνα με μια έρευνα που συμπεριλάμβανε 400.000 ανθρώπους, οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τον Μάιο ή το καλοκαίρι νιώθουν πιο τυχεροί από εκείνους που έμελλε να γεννηθούν φθινόπωρο. Αυτό, σύμφωνα με τον βρετανό ψυχολόγο που πραγματοποίησε την έρευνα, μάλλον οφείλεται στη σχέση που αναπτύσσουν οι γονείς με τα νεογέννητα τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Όταν οι γονείς καλωσορίζουν το μωρό τους τον Μάιο, η διάθεσή τους είναι καλύτερη ενώ η συμπεριφορά τους πιο εξωστρεφής.
Είναι πιο αισιόδοξα
Μια ελαφρώς διαφορετική μελέτη της Σουηδίας απέδειξε πως τα παιδιά του Μαΐου είναι πιο αισιόδοξα. Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα υποβλήθηκαν σε 12 ερωτήσεις συσχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν τη ζωή τους, για να αποδειχθεί πως τα παιδιά που γεννιούνται αυτόν τον μήνα βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Οι γιατροί πιστεύουν ότι αυτό σχετίζεται άμεσα με τον γενέθλιο μήνα των ανθρώπων, αφού τον Μάιο ο ήλιος είναι πιο έντονος, η μέρα μεγαλύτερη και η ποσότητα ντοπαμίνης, της ορμόνης της χαράς, που παράγει ο άνθρωπος είναι υψηλότερη.
Εμφανίζουν λιγότερες αλλεργίες
Μια μελέτη του 2016 η οποία βασίζεται στον εντοπισμό κάποιων δεικτών στο DNA μας που συνδέουν τον μήνα γέννησής μας με τον κίνδυνο αλλεργιών στην μετέπειτα ζωή μας, απέδειξε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. «Οι άνθρωποι που γεννιούνται το φθινόπωρο και το χειμώνα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για αλλεργικές παθήσεις όπως το άσθμα» ενώ το αντίθετο ισχύει για τα μωρά που γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το σίγουρο είναι πως τα παιδιά του Μαΐου είναι όντως τυχερά, ακόμα και σ’ αυτό!
Θα γίνουν Ταύροι ή Δίδυμοι
Αν το μικρό σας έχει γεννηθεί μέχρι τις 20 Μαΐου, θα ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πολύ δραστήριο παιδί και αρκετά επίμονο όταν θέλει να πετύχει κάτι. Αν έχει έρθει στον κόσμο από τις 21 Μαίου, θα είναι Δίδυμος και άρα θα έχει το χάρισμα της επικοινωνίας αλλά και της προσαρμοστικότητας.
Παιδί
Πηγή: moms.com