Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Για έναν υγιή εγκέφαλο αυτά τα 5 ροφήματα είναι η καλύτερη «άσκηση» για τις γυναίκες άνω των 40

Για έναν υγιή εγκέφαλο αυτά τα 5 ροφήματα είναι η καλύτερη «άσκηση» για τις γυναίκες άνω των 40

Καθώς μεγαλώνουμε, η διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμης γίνεται όλο και πιο σημαντική. Υπάρχουν πολλές υγιεινές συνήθειες που μπορείς να ενσωματώσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα για να διατηρήσεις την υγεία του εγκεφάλου σου- και ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις προτεραιότητα σε μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά. Ευτυχώς, η ενσωμάτωση ορισμένων ροφημάτων μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του εγκεφάλου και να αποτρέψει την πτώση που σχετίζεται με την ηλικία.

Για έναν υγιή εγκέφαλο αυτά τα 5 ροφήματα είναι η καλύτερη «άσκηση» για τις γυναίκες άνω των 40

5 υπέροχες επιλογές για να έχεις μνήμη ελέφαντα

1. Πράσινο τσάι

Η διαιτολόγος- διατροφολόγος Krutika Nanavati τονίζει στο She Finds ότι το πράσινο τσάι είναι ένα ρόφημα για τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη. «Το πράσινο τσάι είναι εξαιρετικό για τη γνωστική λειτουργία και τη μνήμη, ειδικά για άτομα άνω των 40. Προστατεύει τον εγκέφαλο από το οξειδωτικό στρες και μειώνει τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Το πράσινο τσάι έχει επίσης καφεΐνη, η οποία μπορεί να τονώσει τη διάθεση».

2. Καφές

Ο καφές δεν είναι απλώς μια νόστιμη πρωινή τελετουργία που μπορεί να σας δώσει την απαραίτητη ενεργειακή ώθηση. Εκτός από τις πιθανές ιδιότητες καύσης λίπους , η Nanavati λέει ότι μπορεί επίσης να κάνει θαύματα για τον εγκέφαλό μας. «Ο καφές, όπως και το πράσινο τσάι, περιέχει καφεΐνη και αντιοξειδωτικά. Η καφεΐνη μπλοκάρει τον υποδοχέα αδενοσίνης στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας τη γνωστική λειτουργία, τη διάθεση και την εγρήγορση. Η τακτική κατανάλωση καφέ συνδέεται με χαμηλότερους κινδύνους για τη νόσο του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον».

3. Lattes με κουρκουμά

Υγιεινά ροφήματαPIN IT

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο υγιεινά μπαχαρικά χάρη στις ιδιότητες καταπολέμησης της φλεγμονής . Όπως αποδεικνύεται, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της μνήμης και της γνωστικής σας λειτουργίας όταν καταναλώνεται σε τακτική βάση. «Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά οφέλη», τονίζει η Nanavati. «Μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να καθυστερήσει τις μειώσεις που σχετίζονται με την ηλικία, ενισχύοντας τους νευροτροφικούς παράγοντες που προέρχονται από τον εγκέφαλο και μειώνοντας τη φλεγμονή».

4. Νερό

«Η ενυδάτωση παίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμης», τονίζει ο Nanavati. «Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να βλάψει την προσοχή, τη μνήμη και τη διάθεση. Η καθημερινή κατανάλωση επαρκούς νερού είναι απαραίτητη για τη γενική υγεία και λειτουργία του εγκεφάλου, ειδικά για άτομα άνω των 40 ετών, για την καταπολέμηση της μείωσης της εξοικονόμησης νερού από τον οργανισμό που σχετίζεται με την ηλικία».

5. Χυμός βατόμουρου

Για έναν υγιή εγκέφαλο αυτά τα 5 ροφήματα είναι η καλύτερη «άσκηση» για τις γυναίκες άνω των 40PIN IT

Όταν λαχταράς κάτι φρουτώδες που είναι επίσης καλό για τον εγκέφαλό σου, πιάσε λίγο χυμό βατόμουρου! Η Nanavati συνιστά αυτό το ρόφημα ως ένα ισχυρό ρόφημα για την υγεία του εγκεφάλου, αναφέροντας την υψηλή του περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, «τα οποία διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτές οι ουσίες μπορούν να βελτιώσουν την επικοινωνία μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων και να αυξήσουν την πλαστικότητα, η οποία βοηθά τα εγκεφαλικά κύτταρα να σχηματίσουν νέες συνδέσεις, βελτιώνοντας μνήμη και γνωστικές λειτουργίες», λέει. «Η τακτική κατανάλωση χυμού βατόμουρου θα μπορούσε να προσφέρει προστασία από την απώλεια μνήμης και τη γνωστική εξασθένηση».

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου