Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Συγκλονίζει η αποκάλυψη του Γλαύκου Κληρίδη

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Συγκλονίζει η αποκάλυψη  του Γλαύκου Κληρίδη
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ, ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (1993-2003) ΓΛΑΥΚΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !!! Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!! Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΝ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΑΡΣΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ !!!
ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ : << Η ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ , ΛΕΓΩ , ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΤΕ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΖΗΤΗΣΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ΕΝΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΗΜΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ , ΚΑΤΟΧΗ , ΚΑΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ >> !!!
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ . Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ !!! ΟΛΟΣ Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ Γ.ΚΛΗΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΙΣ 14/8/1974 Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: << ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ , ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ >> Γ.ΚΛΗΡΙΔΗΣ : << ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!! ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ; ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ , ΤΙΠΟΤΕ ; >>
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ : << ΓΛΑΥΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ >> !!!
Γ.ΚΛΗΡΙΔΗΣ : << ΚΑΛΑ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ , ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΤΙΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥ , ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ; >>
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ : <<ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ !!! ΑΛΛΟΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΓΩ >> !!!
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ !!! ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ !!!
25 Ιουνίου 1994
Απόφαση για ένταξη Κύπρου σε Ε.Ε.
Τον Ιούνιο του 1994, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στην Κέρκυρα, συμφωνήθηκε ότι η Κύπρος και η Μάλτα θα περιλαμβάνονταν στην επόμενη διεύρυνση. Από το φθινόπωρο του 1994, η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε τις ευρωτουρκικές σχέσεις, με αντάλλαγμα την αίτηση της Κύπρου για ένταξη. Το 1994, το αντίβαρο για την αποδοχή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας ήταν η έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών της Ε.Ε. για την Κύπρο. «[…] Η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας μια πάγια κοινοτική πρακτική, απέφυγε να θέσει στη σύνοδο κορυφής της Κέρκυρας θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, όπως το Βορειοηπειρωτικό, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ή το θέμα των Σκοπίων. Μεγάλη, πάντως, σημασία έχει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η Κύπρος και η Μάλτα θα είναι οι χώρες που θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην επόμενη διεύρυνσή της, όπως δήλωσε ο κ. Α. Παπανδρέου.»
Η δήλωση του Γλαύκου Κληρίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου:
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπηρέτησε την Ελλάδα και τον απανταχού ελληνισμό έχοντας πάντοτε κατά νουν το συμφέρον του ελληνικού έθνους. Η Ελλάδα, η οποία σήμερα αντιμετωπίζει εθνική δοκιμασία, στερείται των υπηρεσιών ενός διαπρεπούς πολιτικού. Ιδιαίτερα η Κύπρος πενθεί για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, πέραν των άλλων, διά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, έδωσε απτά δείγματα της αποφασιστικότητας της κυβέρνησής του και του Έθνους για την υπεράσπιση της κυπριακής ελευθερίας». Γλαύκος Κληρίδης, Πρόεδρος της Κύπρου.

About Μαρία Νικολοπούλου