Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιουβαρλάκια με γιαούρτι και κιμά αρνίσιο ή ζυγούρι

Γιουβαρλάκια με γιαούρτι και κιμά αρνίσιο ή ζυγούρι

Γιουβαρλάκια υπέροχο φαγητό με αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια ,  είναι ένα ιδανικό φαγάκι μετάβασης στο οικογενειακό τραπέζι. Το γιαούρτι τους δίνει φρεσκάδα, συνδυάζεται πάντα καλά με το αρνί ενώ δεν κινδυνεύει να “κόψει” στο ζέσταμα. Με το αρνί γίνονται ιδιαίτερα τρυφερά και μαλακά ενώ Στα αιδιά μας μας θελουμε κάθε μπουκιά να μετράει, γεμάτη γεύση και θρέψη. Γιατί όχι και για εμάς.

 

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. κιμάς αρνίσιος  ή ζυγούρι (ή μισός αρνίσιος, μισός μοσχαρίσιος)

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι δυόσμο

1/2 φλ. ρύζι, παραβρασμένο, περασμένο στο multi

Λίγη ρίγανη 1/2 κ.γλ.

κύμινο

1 αβγό

1/2 λίτρο ζωμός από αρνίσια κόκαλα ή λαχανικά

Κρόκοι από 2 αβγά

200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1 ντομάτα, σε κυβάκια

Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Λίγο ελαιόλαδο.

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

 

Εκτέλεση Γιουβαρλάκια:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, τη ρίγανη, το κύμινο και το 1 αβγό. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, ώσπου να ενωθούν τα υλικά.

Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά ή μακρόστενα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο λάδι και καψαλίζουμε για 2-3 λεπτά τα γιουβαρλάκια.

Σούπα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζωμό και μόλις βράσει ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25-30 λεπτά. Κατόπιν, με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους αβγών, το γιαούρτι και το κορν φλάουρ. Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε στο μείγμα λίγο-λίγο ζωμό από τα γιουβαρλάκια. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έως ότου δέσει η σούπα και γίνει βελουτέ. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο, ξαναρίχνουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Σερβίρισμα: Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με κυβάκια ντομάτας, ολόκληρα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.

Πηγή : Andro.gr

Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος … Για να ξέρεις τι τρως!

About Μαρία Νικολοπούλου