Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά

Γλυκόξινο κοτόπουλο με τραγανό κοτόπουλο, ανανά και πιπεριές! Η συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά, ή αλλιώς Sweet and Sour Chicken, είναι μια συνταγή πολύ πιο εύκολη από όσο νομίζουν οι πιο πολλοί! Με αυτή την συνταγή θα φτιάξετε γλυκόξινο κοτόπουλο ίδιο ή και καλύτερο από αυτό που αγοράζετε από τα κινέζικα εστιατόρια!

ΥΛΙΚΑ:

1 στήθος κοτόπουλου μεγάλο κομμένο σε κομμάτια 2-3 εκατοστά
1 φλιτζάνι κομμάτια ανανά
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωριδίτσες
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λωριδίτσες
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
2 καρότα κομμένα σε κοντές πλακέ λωρίδες
1/2 cup ζάχαρη
1/4 cup καστανή ζάχαρη
1/2 cup μηλόξυδο
1/3 cup κέτσαπ
4 tsp σάλτσα σόγιας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 cup τριμμένη φρυγανιά
1/2 cup αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΒΗΜΑ 1
Χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το μηλόξυδο, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας και το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ.

ΒΗΜΑ 2
Ρίξτε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε ύψος 1 εκατοστό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ ρίξτε την τριμμένη φρυγανιά και περάστε από εκεί τα κομματάκια του κοτόπουλου. Στην συνέχεια ρίξτε τα στο τηγάνι και αφήστε να ροδίσουν και από τις 2 μεριές για 1-2 λεπτά. Στην συνέχεια βγάλτε τα κομματάκια κοτόπουλου και αφήστε τα επάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Μην χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας.

ΒΗΜΑ 3
Βουτήξτε τα κομμάτια στα χτυπημένα αυγά και μετά στο αλεύρι και ξαναβάλτε τα στο τηγάνι σε καυτό λάδι. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να γίνει τραγανό. Στην συνέχεια βγάλτε τα κομματάκια κοτόπουλου και αφήστε τα επάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Μην χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας.

Όταν τελειώσετε αφαιρέστε όλο το λάδι από το τηγάνι εκτός από μια κουταλιά της σούπας.

ΒΗΜΑ 4
Προσθέστε στο τηγάνι τις πιπεριές, τα καρότα, το κρεμμύδι και τον ανανά και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
Προσθέστε στην συνέχεια τη σάλτσα που φτιάξατε στο ΒΗΜΑ 1 και ανακατέψτε για να καλυφθούν τα κομμάτια και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα.
Τέλος προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως, με γαρνιτούρα σουσάμι και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

sintages.net

About Μαρία Νικολοπούλου