Συνταγή για Γλυκό για την Πρωτοχρονιά : Λαχταριστή πουτίγκα Καρυδόπιτα.Ένα γιορτινό γλυκό που λιώνει στο στόμα και θα απογειώσει τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ.
Ένα ξεχωριστό Πρωτοχρονιάτικο γλυκό που όμως μπορεί να αναδείξει και τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας. Μία σιροπιαστή και πανεύκολη καρυδόπιτα που θα την καλύψουμε με σπιτική πουτίγκα από κρέμα και σαντιγί. Τη λεγόμενη Πουτίγκα Καρυδόπιτα
Υλικά
- Αυγα 6
- Ζαχαρη 100 γραμμάρια
- Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 155 γραμμάρια
- Μπέικιν Πάουντερ 1 φακελάκι
- Κανελά 2 κουταλάκια του γλυκού
- Γαρίφαλο Μισό κουταλάκι του γλυκού
- Καρυδια 125 γραμμάρια ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι
- Νερό 3 ποτήρια
- Ζαχαρη 3 ποτήρια
- Μελι 1 κουταλιά της σούπας
- Λεμονι Μισό
Για την κρέμα
- Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
- Ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- Κορν Φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- Βανίλια 1
- Βουτυρο 50 γραμμάρια
- Κρεμα Γαλακτος 200 ml πλήρες
Για το γαρνίρισμα
- Κανελά Κατά βούληση
- Καρυδια Κατά βούληση
Θα γαρνίρουμε το γλυκό μας με καρύδια και κανέλα. Είναι ένα υπέροχο Πρωτοχρονιάτικο γλυκό που θα κάνει το σπίτι μας να μυρίσει Χριστούγεννα και θα αφήσει τους καλεσμένους μας άφωνους από την νοστιμιά του.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γλυκό για την Πρωτοχρονιά : Πουτίγκα Καρυδόπιτα
Εκτέλεση για το Γλυκό για την Πρωτοχρονιά : Πουτίγκα Καρυδόπιτα
Χτυπάμε αρχικά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Χτυπάμε για λίγο τα υλικά μας στο μίξερ και το σταματάμε. Ρίχνουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Έπειτα λαδώνουμε ένα ταψί 28 ν και ρίχνουμε μέσα το μείγμα για την καρυδόπιτα. Ψήνουμε την καρυδόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 35 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη, το μέλι και το λεμόνι. Σιροπιάζουμε την κρύα καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα.
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο φρέσκο γάλα κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μία άλλη κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα με το κρύο γάλα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφού πήξει η κρέμα την απομακρύνουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη.
Αφού κρυώσει τελείως την αφρατεύουμε λίγο στο μίξερ. Στο τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αναμειγνύουμε την κρέμα με την σαντιγί ανακατεύοντας απαλά τα δύο μείγματα, απαλά με μία μαρίζ. Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω από την κρύα σιροπιασμένη καρυδόπιτα και γαρνίρουμε με καρύδια και κανέλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.