Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

«Γονατίζει» το σύστημα υγείας – Δραματική έκκληση Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς

«Γονατίζει» το σύστημα υγείας – Δραματική έκκληση Κικίλια σε ιδιώτες γιατρούς

Το σύστημα υγείας σε όλη την επικράτεια και ειδικά στην Αττική πιέζεται και έχει φτάσει στα όριά του, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.633 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με την Αττική να «βράζει» με 1.322. Το Rt εκτιμάται σε 1,06, ενώ είχαμε 443 εισαγωγές νέων ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 479, ενώ είχαμε 43 ακόμα θανάτους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, κάθε μέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο 200 κλινών με ασθενείς Covid-19. Αναφέρθηκε στις τιτάνιες προσπάθειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι από τις 556 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας, σήμερα έχουμε 1.404. Στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid. Οι ηλικίες που «οδηγούν» τα κρούσματα είναι 20 με 50 ετών και όπως είπε ο υπουργός είναι αυτές που κινούνται και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

topontiki.gr

About Μαρία Νικολοπούλου