Η γουρουνοπούλα είναι το χαρακτηριστικό έδεσμα της Πελοποννήσου . Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα σε ολόκληρη σχεδόν την Πελοπόννησο είναι.
Γουρουνόπουλα στη σούβλα, ή στο φούρνο εντυπωσιάζει µε το γλυκό της κρέας, φτιαγμένο με τέχνη περισσή, τόσο καλά ψημένη μέσα από την τραγανή πέτσα που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα.
Θα την συναντήσεις σε όπου και αν διαβείς στην Πελοπόννησο , σε ταβέρνες σε πλανόδιους και ασφαλώς και στην Κορινθία.
Γνωρίζεται όμως από που μας έρχεται το έθιμο;
Το έθιμο έλκει από την περίοδο της Τουρκοκρατίας, γιατί η γουρουνοπούλα δεν κινδύνευε να φαγωθεί και να αρπαχτεί από τους κατακτητές, όπως οποιοδήποτε άλλο σφακτό, γιατί οι Τούρκοι, δεν τρώγανε τα χοιρινά λόγω θρησκείας.
Ο Ηλεκτρονικός Οδηγός webkorinthos σας παρουσιάζει 4 ταβέρνες με εξαιρετική γουρουνοπούλα που μπορείτε να απολαύσετε.
ΚΟΝΑΚΙ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ
ΜΑΣΑ & ΣΟΥΡΑ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ
ΚΑΜΑΡΕΤΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ
ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΠΕΓΚΥΣ