Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ: ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΥΛ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΡΑΙΟΣ EYE FASION

Τα γυαλιά ηλίου έχουν εφευρεθεί για έναν βασικό σκοπό: να προστατεύουν τα μάτια από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία.536248_612368028802012_1607544847_n

Στις μέρες μας αποτελούν και ένα ισχυρό σύμβολο του στιλ,  αλλά εμείς επισκεφθήκαμε το κατάστημα οπτικών ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΕΥΕ FASHION στην Κόρινθο και μιλήσαμε με το προσωπικό του καταστήματος που ενημερώνεται συνεχώς όχι μόνο για τις τάσεις της μόδας αλλά και για τις προδιαγραφές που καθιστούν τα γυαλιά μας κατάλληλα για την προστασία των ματιών μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου  και η  συμβουλή που μας έδωσαν  είναι αυτή:

όταν έρθει η στιγμή να αγοράσεις ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου, φρόντισε οι φακοί να πληρούν τον βασικό σκοπό για τα οποία είναι φτιαγμένα, δηλαδή την προστασία των ματιών σου. Όσο για τη μόδα, η αγορά είναι πλημμυρισμένη από σκελετούς κάθε σχήματος, χρώματος και υλικού και ιδιαίτερα στο κατάστημα ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΕΥΕ FASION θα βρείτε τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Τι πρέπει να ξέρετε:

Τα βασικά υλικά ασφαλείας που πρέπει να έχουν οι φακοί των γυαλιών ηλίου

11265580_886010374771108_8546349133271975358_n

Από το 1936, χρονιά που ο Edwin Land, με το πατενταρισμένο φίλτρο Polaroid, λάνσαρε τους πρώτους πολωτικούς φακούς στα γυαλιά ηλίου, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι των επιστημόνων που ασχολούνται με την παρασκευή ασφαλών αντηλιακών φακών. Οι επτά βασικοί παράγοντες που πρέπει να χαρακτηρίζουν το ζευγάρι γυαλιών που πρόκειται να αγοράσεις είναι οι εξής:

#1. Οπίσθια αντανάκλαση: Δυο στρώματα επικάλυψης στην κοίλη επιφάνεια της πλάτης του φακού προστατεύει το μάτι από τη λάμψη του φωτός που έρχεται από πίσω σου.

#2. Χρωματικές επιστρώσεις: Το γκρι είναι το καλύτερο για να προβάλλονται αληθινά τα χρώματα. Το κίτρινο είναι μια ενισχυτική αντίθεση, ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το Vermilion (ένα χρώμα που πλησιάζει το ροδακινί), είναι καλό για ημέρες με συννεφιά ή αθλήματα όπως το σκι. Πράσινο και καφέ είναι απαλά χρώματα που λειτουργούν καλά τόσο σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού όσο και στο έντονο φως.

#3. Ο φακός: Κατασκευάζεται είτε από γυαλί, είτε από πλαστικό, ή υλικό polycarbonate. To γυαλί παρέχει τη μικρότερη δυνατή προστασία από τις ακτίνες UV, είναι ωστόσο το πιο ανθεκτικό από όλα τα υλικά. Το πλαστικό είναι πιο αποτελεσματικό στο φιλτράρισμα των υπεριωδών ακτίνων και είναι η φθηνότερη επιλογή σου, αλλά δεν είναι πολύ ανθεκτικό. Το polycarbonate είναι το ελαφρύτερο και πιο ανθεκτικό, παρέχοντας πλήρη προστασία.12274750_978439272194884_7368518337283651112_n

#4. Στρώμα Πόλωσης: Πολλαπλές, αδιόρατες με γυμνό μάτι επιστρώσεις, μπλοκάρουν τις οριζόντιες ακτίνες (δηλαδή, τις αντανακλώμενες ακτίνες από άλλες επιφάνειες, όπως το νερό ή την άμμο) για να αποτρέψουν το έντονο φως.

#5. Επίστρωση UV: Μια επένδυση που συνήθως φιλτράρει δύο είδη υπεριώδους ακτινοβολίας: UVA & UVB.

#6. Επικάλυψη αντανακλάσεων: Πολλαπλά στρώματα από διάφορα οξείδια μετάλλων που μειώνουν την αντηλιά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, απωθούν ακόμη και το νερό που πέφτει πάνω τους.

#7. Επίστρωση για αντοχή και προστασία από τις γρατζουνιές: Συνήθως γίνεται από πολύ λεπτά τεφλόν πολυμερή, ένα ανθεκτικό είδος πλαστικού που αποτρέπει γρατσουνιές στην επιφάνεια του φακού.

 

Στο κατάστημα ΚΥΠΡΑΙΟΣ  EYE FASHION στην Κολοκοτρώνη 28 στην Κόρινθο,  θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε όλες τις νέες συλλογές σε γυαλιά ηλίου και γυαλιά οράσεως από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, στις πιο προσιτές τιμές τις αγοράς….

ΚΥΠΡΑΙΟΣ EYE FASHION

About Μαρία Νικολοπούλου