Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γυμναστήριο στο σπίτι: Όσα χρειάζεστε για prive άσκηση

χ-1 (1)

Θέλετε να κάνετε γυμναστική αλλά βαριέστε το γυμναστήριο; Δεν είστε οι μόνοι. Ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών, δημιουργούμε ένα υψηλών προδιαγραφών ιδιωτικό γυμναστήριο και δεν έχουμε πλέον τίποτα να ζηλέψουμε από επώνυμα γυμναστήρια.

 

Βαριέστε θανάσιμα το γυμναστήριο; Δεν αντέχετε να επιστρέφετε σπίτι μετά τη δουλειά και να πρέπει να ξαναβγείτε ενώ είστε τόσο μα τόσο κουρασμένοι; Και συν τις άλλοις, να πρέπει να δείξετε και «καλή συμπεριφορά» σε κάθε αργόσχολο που πηγαίνει στο γυμναστήριο για να κάνει καινούργιους φίλους; Και εμείς το ίδιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως παραιτούμαστε και από την γυμναστική.

Εμείς επισκεφθήκαμε το κατάστημα  X-TREME – ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ FITNESS στην Κόρινθο και μας πληροφόρησε:

Υπολογίζοντας πόσα ξοδεύει κανείς το μήνα για τη συνδρομή του γυμναστηρίου, καταλήξαμε ότι ίσως τελικά να μας συμφέρει περισσότερο η ιδέα να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας γυμναστήριο στον ιδιωτικό μας χώρο. Θα μου πείτε, υπάρχουν γυμναστήρια με ετήσια συνδρομή λιγότερο από 150 ευρώ το χρόνο. Αντιπροσωπεύουν, όμως, οι παροχές τους όλα αυτά που επιθυμείτε εσείς από την γυμναστική σας; Το να περιμένετε στην ουρά 15 λεπτά για να χρησιμοποιήσετε και εσείς το διάδρομο ή τα step, που συχνά δυσλειτουργούν εξαιτίας της πολλής χρήσης, είναι τουλάχιστον εκνευριστικό και ψυχοφθόρο. Η γυμναστική όμως πρέπει πάνω από όλα να σας προσφέρει χαλάρωση και ευεξία.

Ακολουθήσαμε, λοιπόν, τις συμβουλές των ειδικών, ανοίξαμε χώρο σε μερικά τετραγωνικά του σπιτιού μας και επιλέξαμε τα καλύτερα όργανα της αγοράς που θα μας βοηθήσουν να εξοπλίσουμε το προσωπικό μας γυμναστήριο. Με αυτά θα επιδοθούμε σε ασκήσεις αεροβικής, ελαστικότητας, αντοχής και δύναμης, ακόμα και όταν έξω βρέχει καρέκλες. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι μία υπόσχεση: Ότι ο καινούργιος σας διάδρομος δεν θα καταλήξει σε λίγο καιρό σε μία άκομψη, σκονισμένη κρεμάστρα. Το υπόσχεστε;

Όργανα γυμναστικής 

Είτε πρόκειται για διάδρομο γυμναστικής είτε για stepper, ένα όργανο αερόβιας άσκησης είναι το σημαντικότερο ίσως εξάρτημα που πρέπει να έχετε στο σπίτι. Ανάλογα με το budget που σκοπεύετε να ξοδέψετε μπορείτε να βρείτε αξιόλογα μηχανήματα, με λιγότερα ή περισσότερα αξεσουάρ, που θα σας βοηθήσουν να γυμνάσετε ομοιόμορφα το σώμα σας.

Θα χρειαστείτε, λοιπόν, έναν διάδρομο -ηλεκτρικό κατά προτίμηση- ο οποίος θα σας κοστίσει από 700 έως 1.000 ευρώ.

Αν πάλι σκέφτεστε κάτι πιο πρωτοποριακό, αυτό είναι σίγουρα το Power Plate, ένα όργανο που με τις συστηματικές του δονήσεις γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα, μειώνοντας έτσι το λίπος και χαρίζοντάς του ευεξία και τρομερή ελαστικότητα στο δέρμα.

Θα το βρείτε από 1200 ευρώ έως 1800 περίπου

Προσοχή όμως, γιατί αν επιλέξετε αυτό το όργανο για τη γυμναστική σας θα πρέπει οπωσδήποτε να σας δείξει τη σωστή εφαρμογή των ασκήσεων κάποιος ειδικός για να μην τραυματιστείτε και πετύχετε τελικά ένα τελείως αντίθετο αποτέλεσμα. 

Ένα, ακόμα μηχάνημα ιδανικό για αεροβική γυμναστική είναι και το stepper. Γυμνάζει τα πόδια, τις γάμπες, τους γλουτούς και τους μηρούς, ενώ ασκεί με πολύ σωστό τρόπο και την κοιλιακή χώρα.

Ένα πολύμορφο stepper που διαθέτει και λάστιχα προπόνησης για ολοκληρωμένη άσκηση και στα χέρι, στις ενδείξεις του περιλαμβάνονται ο χρόνος, οι θερμίδες και οι επαναλήψεις, το βάρος του χρήστη μπορεί να φτάσει τα 90 κιλά.  Η τιμή του είναι στα 80  ευρώ περίπου . 

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου

Δεν έχει να κάνει με την ματαιοδοξία. Κρεμώντας έναν καθρέφτη σε έναν από τους τοίχους του προσωπικού σας γυμναστηρίου θα σας βοηθήσει να ελέγχετε τη στάση του σώματός σας καθώς θα σηκώνετε βάρη ή θα κάνετε κάποιες άλλες ασκήσεις. Ένας καθρέφτης, άλλωστε, μεγαλώνει το χώρο, τον φωτίζει και σας βοηθάει καθώς θα εξελίσσεται η άσκηση. Μην ξοδέψετε πολλά χρήματα για τον καθρέφτη σας,  θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε μεγάλους επιτοίχιους καθρέφτες, με λιγότερα από 100 ευρώ. 

Εμψυχωτικές φωτογραφίες 

Και μιας και πιάσαμε τη διακόσμηση του χώρου σας, μην πέσετε και εσείς στην παγίδα να τον αφήσετε λιτό και απέριττο -ψυχρό δηλαδή- όπως συμβαίνει με τα περισσότερα γυμναστήρια. Βάλτε μερικές χαρούμενες φωτογραφίες με αγαπημένα σας πρόσωπα ή με αθλητές που θαυμάζετε, ή γενικότερα βάλτε φωτογραφίες που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα και να παίρνετε κουράγιο.

Το πολύ-γυμναστήριο 

Στην περίπτωση που ο χώρος σας, που προορίζεται για γυμναστήριο, είναι μεγάλος και το πάτωμά του έχει αντοχές, ένα πολύ-μηχάνημα είναι η έξυπνη (και η οικονομικότερη τελικά) λύση. Συν του ότι η ποικιλία των ασκήσεων που προσφέρει θα σας κάνει να μην το βαρεθείτε ποτέ.

Πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό προσωπικό γυμναστήριο, που γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος κάνοντας άνετη και αποτελεσματική την προπόνηση. Περιλαμβάνει έναν καλαίσθητο και στιβαρό πάγκο (επικλινή και κατακλινή) με πλήρες σετ εκγύμνασης μηριαίων, τετρακεφάλων και δικεφάλων, με κεκλιμένο σμιθ για πιο φυσική κίνηση. Ακόμα έχει μία τροχαλία εκγύμνασης της πλάτης, η οποία μπορεί να μεταμορφωθεί σε ισχυρό μονόζυγο, μαξιλάρι δικεφάλων στην ιδανική γωνία για σωστή εκγύμναση, πεκ-ντεκ με απίστευτη αίσθησης κίνησης, σχοινί για πιέσεις τρικεφάλων, λαβές ποδιών για εκτάσεις γλουτιαίων ή απαγωγών και πολλά άλλα. Για την τιμή του θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τα καταστήματα X-Treme  (τηλέφωνο27410 74177).

Τα… βάρη της γυμναστικής 

Ένα ακόμα απαραίτητο εργαλείο κατά την εκγύμνασή σας είναι τα βαράκια. Αν έχετε χώρο και χρήμα, το ιδανικό είναι να αγοράσετε έναν πάγκο με ποικίλα βάρη για να μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικό για κάθε άσκηση.

Εναλλακτικά επιλέξετε μεμονωμένα βάρη χρωμίου, η τιμή των οποίων κυμαίνεται, σύμφωνα  κατάστημα ειδών άθλησης  από 7 ευρώ για ένα ζευγάρι βάρη του ενός κιλού στα 75 ευρώ για ένα ζευγάρι βάρη των 10 κιλών. 

Προμηθευτείτε ένα παχύ στρώμα γυμναστικής για τους κοιλιακούς, τους ραχιαίους και τις ασκήσεις σουηδικής και εδάφους (βρήκαμε  στο κατάστημα Χ-TRIME – Βουτσινάς Θεόφιλοςμόνο 13 ευρώ). Ιδιαίτερα χρήσιμα άλλωστε είναι και τα λάστιχα για ασκήσεις αεροβικής, που, σύμφωνα με το κατάστημα του κ.Βουτσινά, δεν θα σας κοστίσουν παραπάνω από 12 ευρώ το ζευγάρι.
Πάτωμα

Αν υπάρχει κάτι που σίγουρα δεν θέλετε στο οικιακό σας γυμναστήριο είναι οι μοκέτες που όχι μόνο θα απορροφούν τον ιδρώτα, με αποτέλεσμα το δωμάτιο μετά από λίγο καιρό να μυρίζει και να επιτρέπει τη δημιουργία μυκήτων, αλλά και θα επηρεάζουν τη μακροπρόθεσμη λειτουργία των μηχανημάτων σας. Το ανθεκτικό ξύλινο πάτωμα είναι μία καλή λύση. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα υλικά που μπορείτε να τοποθετήσετε, όπως λαστιχένια χαλιά ή τανυσμένα πατώματα με ελατήρια που απορροφούν τους κραδασμούς.

Ακόμα… 

Για να κάνετε τη γυμναστική σας ακόμα πιο ευχάριστη, προσθέστε χρώμα στους τοίχους του δωματίου σας, ανοίξτε τα παράθυρα για να μπαίνει φως και καθαρός αέρας (ή κρεμάστε στο ταβάνι έναν ανεμιστήρα οροφής, τοποθετήστε μία τηλεόραση ή οθόνη υπολογιστή απέναντι από τον διάδρομο ή το stepper για να περνάει ο χρόνος πιο γρήγορα και κυρίως βάλτε δυνατά χορευτική μουσική! Θα νιώσετε υπέροχα.

About Μαρία Νικολοπούλου