Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γ.Δέδες:Ο κ. Τατούλης η προσωποποίηση του πολιτικού γυρολόγου…ψάχνει για συνεργασίες Δέδε – Νίκα

Γ.Δέδες:Ο κ. Τατούλης η προσωποποίηση του πολιτικού γυρολόγου…ψάχνει για συνεργασίες Δέδε – Νίκα

Από το Υπουργείο Υποδομών μέχρι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης . . . ένα μεγάλο ψέμα δρόμος !

Η Νέα Πελοπόννησος και ο επικεφαλής της κ. Τατούλης, βρίσκονται σε πολιτικό “ίλιγγο” το τελευταίο διάστημα με συνέπεια να εκτίθενται ανεπανόρθωτα καταφεύγοντας σε αναίσχυντα ψεύδη και κουτοπόνηρες μεθόδους επίθεσης σε πολιτικούς τους αντιπάλους. Όλα αυτά προσπαθώντας να δώσουν τη μάχη των εντυπώσεων, διαστρεβλώνοντας δεδομένα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 16ης Νοεμβρίου ο κ. Τατούλης κατηγόρησε τον επικεφαλής της παράταξης ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο, Γιώργο Δέδε, ότι κατά τη θητεία του ως Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ΔΕΝ χρηματοδότησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για αντιπλημμυρικά έργα και έργα αποκατάστασης φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν σε περιοχές της από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά, το Σεπτέμβριο του 2018, ενώ αντίθετα την ίδια στιγμή, χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών με σημαντικά ποσά οι πληγέντες Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Γιώργος Δέδες απάντησε πως προϋπόθεση για να προχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης και αντιπλημμυρικά έργα,  είναι ο ενδιαφερόμενος οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε πρόκειται για Δήμο είτε για Περιφέρεια, να αποστείλει στο συγκεκριμένο Υπουργείο, αίτημα και Τεχνικό Δελτίο όπου θα περιγράφει τα απαιτούμενα έργα. Μάλιστα, ο Γιώργος Δέδες αποκάλυψε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επί αρχής Τατούλη, δεν είχε απευθύνει αίτημα και Τεχνικό Δελτίο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί. Οι Δήμοι της Πελοποννήσου, ακόμη όμως και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, που είχαν στείλει αντίστοιχα αιτήματα χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με σημαντικά ποσά.

Ακούγοντας ο κ. Τατούλης τη συγκεκριμένη απάντηση του Γιώργου Δέδε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρέμεινε σιωπηλός, κοιτάζοντας αμήχανα τον απέναντι τοίχο του δωματίου. Και πολύ καλά έκανε. Όμως, ή ο ίδιος ή κάποιοι από την παραπαίουσα παράταξή του, μη μπορώντας προφανώς να καταπιούν την αποστομωτική απάντηση, έκαναν τις επόμενες ημέρες το λάθος να επιχειρήσουν να «απαντήσουν» καταφεύγοντας σε ψεύδη, ύβρεις και πολιτικές συκοφαντίες. Για αυτούς είναι ο φυσικός τρόπος του πολιτεύεσθαι και φυσικά δε μας προκαλεί έκπληξη.

Επιστράτευσαν λοιπόν, ως εντεταλμένο υβριστή και ψευδολόγο γνωστό αποτυχημένο πολιτευτή, ο οποίος σε κορινθιακό μέσο ενημέρωσης επιδείκνυε ένα τεχνικό δελτίο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ημερομηνία 20/12/18 το οποίο υποτίθεται πως στάλθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συνεπεία αυτού, ο αποτυχημένος πολιτευτής κατηγορούσε τον Γιώργο Δέδε ότι είπε ψέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο κλπ.

Το συνέχισαν και το έκαναν όμως ακόμη «καλύτερο», εκδίδοντας επιπλέον ένα δελτίο Τύπου της Νέας Πελοποννήσου στο οποίο, αφού επαναλαμβάνονταν μονότονα οι αστείοι ισχυρισμοί περί σύμπλευσης των ΝΕΩΝ ΔΡΟΜΩΝ με την περιφερειακή αρχή, έκαναν τη μεγάλη, υποτίθεται, αποκάλυψη δημοσιεύοντας σελίδες από το εν λόγω  τεχνικό δελτίο της Περιφέρειας (θυμίζουμε, με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2018, τρεισήμισι μήνες μετά την επέλαση του Ζορμπά!) … και (πιο προσεκτικά) διατυπωνόταν ο ισχυρισμός ότι στάλθηκε «κάπου» τεχνικό δελτίο…

Φυσικά, κάτι «ξέχασαν» να δημοσιεύσουν. Πού απευθυνόταν το αίτημα, ποιος είναι ο αποδέκτης του, αυτό που αποτελεί την ουσία της υπόθεσης. Διότι, εάν απευθύνεις σε άλλο υπουργείο το αίτημα χρηματοδότησης και το τεχνικό δελτίο, απλά επιβεβαιώνεις το γεγονός ότι “δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά σου”.

Η αλήθεια: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν απευθύνθηκε με αίτημά της και Τεχνικό Δελτίο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου ο Γιώργος Δέδες, ως Γενικός Γραμματέας Υποδομών, είχε την αρμοδιότητα να το αξιολογήσει και να κρίνει εάν συντρέχουν πράγματι οι λόγοι χρηματοδότησης. Το έστειλε σε άλλο υπουργείο, στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, από το οποίο μάλιστα η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτήθηκε με απόφαση του τότε Υφυπουργού κ. Στάθη Γιαννακίδη με το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τους προκαλούμε να δείξουν τον παραλήπτη του Τεχνικού δελτίου όπως αναγράφεται στο σχετικό έγγραφο το οποίο ενσωμάτωσαν στο δελτίο Τύπου, επιλέγοντας να δείξουν συγκεκριμένες σελίδες του. Την σελίδα όπου αναγράφεται πού απευθύνεται το αίτημα και το Τεχνικό Δελτίο. Εάν δεν ντρέπονται για την εκτός ορίων πολιτική τους ψευδολογία ας το κάνουν.

Είναι πραγματικά δυσάρεστο να παρακολουθεί κανείς τον κ. Τατούλη, στον θλιβερό και άδοξο επίλογο του πολιτικού του βίου, να επιμένει στις προσφιλείς του μεθόδους της διαστρέβλωσης γεγονότων, της ψευδολογίας και της συκοφάντησης πολιτικών αντιπάλων. Σωστά ο κ. Τατούλης είχε επιλέξει την αιδήμονα σιωπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την απάντηση του Γιώργου Δέδε. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να παραμένεις σιωπηλός και να κοιτάζεις αμήχανα τον τοίχο, όπως ο ίδιος έκανε, παρά να προσπαθείς εκ των υστέρων να βγεις από πάνω μη έχοντας αίσθηση του μέτρου, της πραγματικότητας και της αυτογελοιοποίησης.

ΥΓ.

Όσον αφορά τους μονότονα επαναλαμβανόμενους ισχυρισμούς της Νέας Πελοποννήσου, περί δήθεν συνεργασίας Δέδε – Νίκα, χρειάζεται να πούμε κάποια πράγματα. Ο κ. Τατούλης, ως η προσωποποίηση του πολιτικού γυρολόγου, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ζητήσει και έχει λάβει στήριξη από όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα της χώρας: ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΜΗ (της κ. Παπακώστα) και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός. Τελευταία αποφάσισε να ενδυθεί τον μανδύα του ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού παράγοντα και πρόσφατα μάλιστα σήκωσε αντικυβερνητική παντιέρα, έρποντας πολιτικά γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ως Περιφερειάρχης έβριζε χυδαία μιλώντας για “συριζαίους που θέλουν να σοδομίσουν την Πελοπόννησο” και “συμμορίτες” υπό τον Τσίπρα.

Στο πλαίσιο αυτής της θλιβερής του τακτικής, έχει επιλέξει να κατηγορεί συστηματικά την παράταξη των ΝΕΩΝ ΔΡΟΜΩΝ και τον επικεφαλής της για συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον κ. Νίκα, πιθανολογώντας ότι θα δημιουργήσει ρήγματα και κραδασμούς στις σχέσεις των «ΝΕΩΝ ΔΡΟΜΩΝ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να μην κουράζεται μάταια, ούτε ο ίδιος ούτε οι αγχωμένοι για το πολιτικό τους μέλλον συνοδοιπόροι του, ούτε τα παπαγαλάκια που συνδράμουν σε αυτό το αστείο, καλό θα ήταν να σταματήσουν αυτή την παραφιλολογία διότι δεν πρόκειται στον Αιώνα τον Άπαντα να αποδώσει γι’ αυτούς, τους καρπούς που ονειρεύονται.

Η παράταξη «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο» με τον επικεφαλής της Γιώργο Δέδε, από την πρώτη ημέρα της παρουσίας της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του θεσμού, στο πλαίσιο του συστήματος της απλής αναλογικής με το οποίο έχει αναδειχθεί. Χωρίς να ετεροκαθορίζεται από κανέναν, χωρίς να διακατέχεται από στείρο αντιπολιτευτικό πνεύμα, τοποθετείται κατά περίπτωση ανάλογα με κάθε προκύπτον ζήτημα με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο της Πελοποννήσου  και τα συμφέροντα των Πελοποννησίων πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, σε διαφορετικά θέματα και πάντα κατά περίπτωση, έχει ψηφίσει από κοινού με όλες σχεδόν τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Έχει επίσης, σε κάθετη αντίθεση με τις επιλογές που προωθεί η περιφερειακή αρχή του κ. Νίκα, πρωταγωνιστήσει στην επίτευξη αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ενάντια σε κεντρικές κυβερνητικές πολιτικές, με ευρύτερη πολιτική σημασία που υπερβαίνουν τα όρια της διοικητικής μας περιφέρειας.

About Μαρία Νικολοπούλου