Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γ.Πούρος”Αυτή είναι η ειλικρινής αλήθεια… για το δρόμο Ρειτό -Σοφικό-Αγγελόκαστρο”

Γ.Πούρος”Αυτή είναι η ειλικρινής αλήθεια… για το δρόμο Ρειτό -Σοφικό-Αγγελόκαστρο”
Ο δρόμος Ρειτό -Σοφικό-Αγγελόκαστρο, ανήκει, ως προς την συντηρησή του, στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αυτό πρέπει να είναι γνωστό σε όλους.
Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας (κατόπιν σχετικών παραστάσεων και του Δημάρχου Κορινθίων κου Νανόπουλου) κος Αν. Γκιολής έχει αναγγείλει από πέρυσι, την αποκατάσταση του δρόμου (που πράγματι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση).
Όμως ένα έργο για να φτάσει στην φάση κατασκευή του, απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα, (δυστυχώς αρκετά μεγάλο στην ελληνική πραγματικότητα)
1. Μελέτης, 2. Δημοπράτησης, και εφόσον δεν κριθεί άγονος, προχωρά στην φάση 3. Εξέταση ενστάσεων 4. Προσυμβατικό ελέγχο.
Όταν αυτά ολοκληρωθούν, τότε 5. εγκαθίσταται ο εργολάβος, για την κατασκευή (καιρικών συνθηκών επιτρεπουσών, συν την πανδημία covid-19 προσφάτως).
Αναφέρω τα ανωτέρω, για να ενημερωθεί ο δημότης για την γραφειοκρατία που προηγείται της εκτέλεσης ενός έργου.
Τώρα, σε ότι αφορά τον εν λόγω δρόμο, η ενημέρωση που έχω από την Αντιπεριφέρεια είναι ότι καθυστέρησε η ανάδειξη του αναδόχου λόγω ενστάσεων. Αυτές όμως εκδικάστηκαν, ο τελικός ανάδοχος ανακηρύχθηκε, και τώρα το έργο θα περάσει στην φάση προσυμβατικού ελέγχου (+1 μήνας καθυστέρηση).
Αμέσως μετά, υπογράφεται το συμφωνητικό του έργου και ο εργολάβος μπορεί να εγκατασταθεί. Η εγκατάσταση υπολογίζεται γύρω στο Πάσχα.
Αυτή είναι η ειλικρινής αλήθεια των πραγμάτων.
Παραμένω στην διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Φιλικά,
Γιώργος Σπ.Πούρος
Αναπληρωτής Δημάρχου
Αντιδήμαρχος ΤΥ

About Μαρία Νικολοπούλου