Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

ΔΕΔΑ: Δεν προλαβαίνει η Πελοπόννησος το ΕΣΠΑ για το φυσικό αέριο

ΔΕΔΑ: Δεν προλαβαίνει η Πελοπόννησος το ΕΣΠΑ για το φυσικό αέριο

Ποιές περιφέρειες μπαίνουν πρώτες στον χορό, ποιές ακολουθούν και πως εκτιμάται ότι θα προχωρήσουν τα έργα στις καθυστερημένες περιπτώσεις της Πελοποννήσου και της Ηπείρου.

Με  ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό προβλέπει η ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) ότι θα προχωρήσουν τα έργα για το φυσικό αέριο για τις περιφέρειες Πελοποννήσου και Ηπείρου, καθώς εκτιμάται από την εταιρία ότι δεν προλαβαίνουν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Την ίδια στιγμή θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοπράτηση των πρώτων έργων που περιλαμβάνονται στο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ και τα οποία θα αφορούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το capital.gr.

Εκτός από τις δύο προαναφερόμενες Περιφέρειες, πολύ κοντά βρίσκονται η Κεντρική Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα, όπου έχουν παραδοθεί στις διαχειριστικές αρχές των περιφερειών τα τεύχη δημοπράτησης, που έχουν ελεγχθεί και από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι σύντομα αναμένεται και αυτές οι περιφέρειες, οι οποίες είναι ήδη ενταγμένες στο ΕΣΠΑ, να ξεκινήσουν τη διαδικασία της δημοπράτησης.

Παράλληλα οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να βγάλουν και αυτές προσκλήσεις προκειμένου να υποβληθούν αιτήματα για συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου