Οι δικαιολογίες τελείωσαν. Μπορεί το καλοκαίρι να μην σου πήγαινε η καρδιά να φτιάξεις όσπρια, όμως τώρα πρέπει να επιστρέψουν στη διατροφή σου. Δες αυτή τη λαχταριστή συνταγή για φασόλια με γευστικό λουκάνικο, πιπεριά και αρωματικό κύμινο.
Συστατικά
1 μέτριο λουκάνικο με πράσο
Ελαιόλαδο
Κύμινο σε σκόνη
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 φλιτζάνια του τσαγιού φασόλια μουλιασμένα
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πελτέ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς
2-4 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1Μούλιασε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
2Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν. Πρόσθεσε το λουκάνικο σε φετάκια και συνέχισε το σοτάρισμα. Τέλος βάλε τις πιπεριές να μαλακώσουν και πασπάλισε με κύμινο. Πρόσθεσε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και τα φασόλια.
3Σκέπασε το σκεύος, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για 40-45′ λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τη ντομάτα, τον πελτέ, τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Άφησε τη ντομάτα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά, σε σκεπασμένο σκεύος για 10′-15′ λεπτά.
4Σέρβιρε τα φασόλια χλιαρά.
athensmagazine.gr