Σίγουρα θα έχεις δει τις εντυπωσιακές και ιδιαίτερες αυτές τούρτες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Ψάξαμε και βρήκαμε όμως συνταγή και βίντεο με οδηγίες βήμα-βήμα για να καταφέρεις πιο εύκολο γλασάρισμα τούρτας – καθρέπτη, που μπορεί να κάνει τα γλυκά σου να αστράφτουν και να εντυπωσιάζουν τους πάντες. Το μυστικό της γυαλάδας κρύβεται στη ζελατίνη που προστίθεται στο ζεστό μίγμα και κάνει το γλάσο να σταθεροποιείται όταν κρυώνει.
Αν δεν το έχεις δουλέψει μέχρι σήμερα, θα σ’ ενθουσιάσει η υφή και το στρώσιμο του γλάσου πάνω στην τούρτα.
ΥΛΙΚΑ
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 300 γρ. γλυκόζη
- 300 γρ. ζάχαρρη λευκή κρυσταλλική
- 150 γραμμάρια νερό
- 200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λευκή για χρωματιστά – μαύρη/γάλακτος για γλάσο σοκολάτας)
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη στο νερό να μαλακώσει.
Βράζουμε το νερό, με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη. Μόλις απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και προσθέτουμε το μίγμα. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο το μίγμα. (Ιδανικά το περνάμε από σίτα για να φύγουν οι φυσαλίδες).
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θέλουμε.
Μερικά tips ακόμη:
1). Αν ρίξουμε ταυτόχρονα γλάσο με διαφορετικά χρώματα μπορούμε να επιτύχουμε το «μαρμάρινο¨αποτέλεσμα που βλέπουμε σε πολλές τούρτες.
2). Το γλάσο πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία κατάλληλη, περίπου 30 βαθμούς Κελσίου, για να μπορεί να απλωθεί σωστά πάνω από τα γλυκά.
3). Για να απλωθεί ομοιόμορφα το γλάσο η επιφάνεια πρέπει να είναι λεία.
4). Πριν ρίξουμε το γλάσο, μπορούμε να ακουμπήσουμε το γλυκό σε σχάρα ή υπερυψωμένη επιφάνεια (φόρμα μικρότερης διαμέτρου ή δοχείο αναποδογυρισμένο) μέσα σε ένα ταψί, ώστε να καλυφθούν και τα πλαϊνά και να συγκεντρώσουμε το πλεόνασμα του γλάσου.
Το παρακάτω βίντεο θα σας λύσει κάθε απορία: