Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δημοσκόπηση: Διαφορά 8,2% της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν ποσοστά

Δημοσκόπηση: Διαφορά 8,2% της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν ποσοστά

Σημαντικές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα και σχολιαστή τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 17 και 23 Μαίου κι έλαβε υπόψη της τόσο το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ όσο και τη νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά αλλά και τις εξελίξεις με την ευλογιά των πιθήκων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 65% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει μάλλον αρνητικές εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνησης στην οικονομία, ενώ το 54% των πολιτών δηλώνει ότι συνολικά η χώρα κινείται προ της λάθος κατεύθυνση.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι σε προσωπικό επίπεδο βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ σε άλλη ερώτηση το 64% απαντά ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ακρίβεια (36%) και γενικότερα η οικονομία (27%).

Ακόμη ένας στους δύο έχει μάλλον αρνητικές εντυπώσεις από το έργο της κυβέρνησης στην υγεία και στον κορωνοϊό.

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 28,5% ανεβαίνοντας 1,5 μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση του Απριλίου και ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,3% (άνοδος 0,5% από το 19,8% τον Απρίλιο).

Τρίτο κόμμα, αλλά με σημαντικές απώλειες έρχεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το οποίο λαμβάνει ποσοστό 11,8% από 14,4% τον Απρίλιο, (2,6 μονάδες λιγότερες). Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,1% (άνοδο 0,2 μονάδες). Οριακά εκτός Βουλής φαίνεται το ΜέΡΑ25 με 2,9% από 3,2% τον Απρίλιο.

Στο 1% καταγράφεται το κόμμα Εθνική Δημιουργία των Τζήμερου, Κρανιδιώτη, Μπογδάνου ενώ 2,2% παίρνει το κόμμα «Έλληνες για την Πατρίδα» του Κασιδιάρη.

Σημειώνεται ότι το έργο της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική το 48% εκφράζει μάλλον θετικές εντυπώσεις και το 37% μάλλον αρνητικές.

 

About Μαρία Νικολοπούλου