Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Διαπιστευτήρια Μητσοτάκη σε Μπάιντεν: Ήμασταν πάντα μαζί σας

Διαπιστευτήρια Μητσοτάκη σε Μπάιντεν: Ήμασταν πάντα μαζί σας

Με την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις (που μετατρέπουν τη χώρα σε αμερικάνικο οικόπεδο) αν χείρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε απέναντι από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δίνοντας διαπιστευτήρια και προτάσσοντας τη στρατηγική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης για βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο την Ουκρανία και στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντα «αμερικανοτσολιάδες» στη «σωστή πλευρά της ιστορίας»…

«Ήμασταν πάντα μαζί στην σωστή πλευρά της ιστορίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στις σύντομες δηλώσεις των δύο ηγετών επαναφέροντας με πιο εύηχο τρόπο το «ανήκομεν εις την Δύσιν» και το «στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «είναι προνόμιο μου να είμαι στο Λευκό Οίκο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο όχι μόνο τα αμυντικά θέματα αλλά στο εμπόριο. Υποστήριξε ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αλληλέγγυες τον πόλεμο στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι «μπορούμε να έχουμε κοινή θέση», δηλώντας ουσιαστικά έτοιμος για βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση.

Επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ενεργειακός κόμβος, εμφανιζόμενους ουσιαστικά έτοιμος να προσφέρει γη και ύδωρ στα αμερικάνικα μονοπώλια ενέργειας με στόχο να ενισχύσει και τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης.

Οι ευχαριστίες Μπάιντεν μυρίζουν μπαρούτι…

Θα συζητήσουμε για τον πόλεμο, την εμβάθυνση των αμυντικών σχέσεων, την ενέργεια, την ασφάλεια και την κλιματική αλλαγή είπε από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν δίνοντας το στίγμα των επαφών στις σύντομες δηλώσεις πριν την έναρξη της συνάντησης. Ευχαρίστησε θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζοντας την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για την ενεργή εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο αλλά και για την πρόσφατη κύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις Βάσεις από την Βουλή.

Αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας των ΗΠΑ και της Ελλάδας και υποστήριξε πως η ρωσική επιθετικότητα είναι απειλή στη δημοκρατία και «βάλλει κατά της καθεστηκυίας τάξη», εμφανίζοντας την ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία μεταξύ του ΝΑΤΟικού μπλοκ και της Μόσχας σαν σύγκρουση μεταξύ δημοκρατικών και απολυταρχικών καθεστώτων.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

imerodromos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου