Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Διατηρήστε το χρώμα του αυτοκινήτου σας σαν καινούριο με αυτές τις έξυπνες συμβουλές

webkorinthos.auto

Αν θέλετε να έχετε το αυτοκίνητό σας πάντα σε άριστη εμφάνιση, να μην χάνει τη λάμψη του χρώματος αλλά και πως να καλύψετε γρατζουνιές και βαθουλώματα, ακολουθείστε αυτές τις πολύτιμες συμβουλές:

Με ποιο τρόπο μπορώ να προστατέψω το χρώμα του αυτοκινήτου μου ;

  • Οι ακτίνες του ήλιου, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ο πάγος κατά την περίοδο του χειμώνα, αποτελούν «απειλή» για το χρώμα του αυτοκινήτου! Μην εκθέτεις το αυτοκίνητό σου για αρκετές ώρες στον ήλιο και προστάτεψέ το  χρώμα του,  επιλέγοντας  την στάθμευσή του σε σκεπαστούς χώρους ή κλειστά πάρκινγκ. Οι κουκούλες μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να προστατέψουν το χρώμα, αλλά η ιδανική λύση είναι η στάθμευση  του  αυτοκινήτου  σε κλειστούς / σκεπαστούς χώρους!
  • Μην σταθμεύεις το αυτοκίνητό σου κάτω από πεύκα για να αποτρέψεις   τους δύσκολους λεκέδες από το ρετσίνι. Βεβαίως είναι καλό να αποφεύγεις γενικά το παρκάρισμα κάτω από τα δέντρα,  γιατί τα περιττώματα των πουλιών προκαλούν επικίνδυνους λεκέδες στο χρώμα του αυτοκινήτου σου! Σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να αποφύγεις τις κουτσουλιές των πουλιών,  φρόντισε να αφαιρεθούν,  πριν ξεραθούν, για να μην αφήσουν τα στίγματα τους  στο χρώμα του αυτοκινήτου σου!
  • Για το  πλύσιμο του αυτοκινήτου προτίμησε ειδικά σαπούνια και το αποτέλεσμα θα είναιΑποτέλεσμα εικόνας για shiny car εντυπωσιακό! Αν πραγματοποιείς μόνος σου το καθάρισμα  του αυτοκινήτου σου, χρησιμοποίησε πανιά με μικροϊνες, που είναι ειδικά για όλες τις επιφάνειες και απομακρύνουν αποτελεσματικά την σκόνη αλλά και την βρωμιά.   Αν δεν διαθέτεις χρόνο για την περιποίηση του αυτοκινήτου σου, τότε  μην εμπιστεύεσαι τις βούρτσες που χρησιμοποιούν τα πλυντήρια αυτοκινήτων , αλλά ζήτησε να πλυθεί το αυτοκίνητό σου στο χέρι!
  •  Για τα αυτοκίνητα της πόλης τα οποίο εκτίθενται  στο καυσαέριο, συστήνουμε  το κέρωμα και το γυάλισμα τους  κάθε 2 χρόνια.

Πώς μπορώ να καλύψω τους λεκέδες και τις γρατζουνιές  που έχουν προκύψει στο αυτοκίνητό μου;

Οι φθορές του χρώματος, οι λεκέδες αλλά και οι γρατζουνιές του αυτοκινήτου  είναι αναπόφευκτες, ιδιαίτερα για τους οδηγούς της πόλης. Όσο και να προσπαθήσεις να προστατέψεις το αυτοκίνητό σου, θα υπάρξει η στιγμή που θα προκύψει κάποια γρατζουνιά ή κάποιος λεκές που θα θελήσεις άμεσα να αποκαταστήσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά προϊόντα για την τοπική επικάλυψη  του χρώματος, τα οποία όμως δεν σου εξασφαλίζουν την ομοιομορφία!  Η συμβουλή μας είναι να απευθυνθείς σε ειδικό φανοποιό ο οποίος θα χρησιμοποιήσει  σε όλο το αυτοκίνητό σου ειδικές αλοιφές, για να καλύψει ομοιόμορφα τα ψεγάδια που έχουν προκληθεί.

Χρησιμοποιήστε μια βεντούζα για τα βαθουλώματα.

car_hacks_15

Αν υπάρχουν βαθουλώματα στις επιφάνειες του αυτοκινήτου σας τότε μπορείτε να τα διορθώσετε με μια βεντούζα. Γυαλίστε τις επιφάνειες του αμαξιού σας με μαλακτικό. Αντί για κερί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό μαλλιών για έξτρα λάμψη. Καθαρίστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου με φίλτρα του καφέ. Βρέξτε το φίλτρο με λίγο ελαιόλαδο ή άλλο διάλυμα καθαριστικού. Τα φίλτρα είναι πολύ καλύτερα από τα πανιά καθαρισμού διότι δεν περιέχουν χημικά.

Εξτρα συμβουλή:

Καλύψτε τις ρωγμές του παρμπρίζ σας με διάφανο βερνίκι νυχιών, ώστε να μην εξαπλωθούν περαιτέρω. 

car_hacks_10

Του Ιωάννη Καριπίδη & www.tilestwra.com

Αν παρ’όλα αυτά το αυτοκίνητό σας χρειάζεται βάψιμο ή κάποια συντήρηση στο χρώμα μπορείτε να βρείτε τα πάντα στο εξειδικευμένο κατάστημα ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ στην Κόρινθο. Δείτε περισσότερα εδώ:

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ & ΣΙΑ – ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

About Μαρία Νικολοπούλου