Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δικαίωση Κιμούλη στη διαμάχη με το ΚΘΒΕ – Αποζημίωση για ηθική βλάβη καλεί η δικαιοσύνη

Δικαίωση Κιμούλη στη διαμάχη με το ΚΘΒΕ – Αποζημίωση για ηθική βλάβη καλεί η δικαιοσύνη

Να καταβάλει τους μισθούς που όριζε το συμβόλαιο που «έσπασαν» και επιπλέον 5.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη καλεί η δικαιοσύνη το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη.

Ο Γ. Κιμούλης είχε συμφωνήσει το 2020 να ανεβάσει το έργο «Ο πατέρας» του Φλοριάν Ζελέρ, αλλά η συνεργασία διακόπηκε μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για λεκτική και σωματική βία, με πρώτη καταγγέλλουσα την ηθοποιό Ζέτα Δούκα. Η ηθοποιός κατήγγειλε δημόσια τον ηθοποιό για λεκτική και ψυχολογική βία το 2008-2009, όταν συμμετείχαν στην παράσταση «Πιο κοντά» στο Θέατρο Αθηνών. Στην παράσταση συμμετείχε η Δώρα Χρυσικού, η οποία επιβεβαίωσε την καταγγελία της συναδέλφου της.

Στη σκιά των καταγγελιών ο Γ. Κιμούλης είχε τεθεί εκτός και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Γ. Κιμούλης κατέθεσε μηνύσεις σε βάρος επτά προσώπων, ηθοποιών και γιατρών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Βασίλη Καπερνάρο, οι ηθοποιοί μηνύονται για ψευδομαρτυρία και οι γιατροί για χορήγηση ψευδών γνωματεύσεων. Ως ηθικούς αυτουργούς των καταγγελιών ο κ. Κιμούλης κατηγορεί τις συναδέλφους του Ζέτα Δούκα και Δώρα Χρυσικού, τις οποίες κατηγορεί ότι εκμεταλλεύονται το κίνημα MeToo. Αγωγή έχει κατατεθεί και εναντίον του ΣΕΗ, από το οποίο ο Γ. Κιμούλης ζητάει χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη και ζημιογόνο επίδραση που είχε στο πρόσωπό του η διαγραφή από το Σωματείο.

efsyn.gr

About Μαρία Νικολοπούλου