Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δολοφόνησαν το κορίτσι-σύμβολο των διαδηλώσεων στο Ιράν

Δολοφόνησαν το κορίτσι-σύμβολο των διαδηλώσεων στο Ιράν

Με το σύνθημα «Καμία επιείκεια στους διαδηλωτές» η ιρανική κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις μαζικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει σε όλη την χώρα, με τους πολίτες να ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί. Οι νεκροί από την βίαιη καταστολή των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν ξεπεράσει τους 40, ενώ ανάμεσά τους είναι και το κορίτσι- σύμβολο των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών, η 20χρονη Χαντίς Νατζαφί. Πρόκειται για το ξανθό κορίτσι με την μακριά αλογοουρά που πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις στην περιοχή της Τεχεράνης και ο φωτογραφικός φακός την είχε συλλάβει να στέκεται με θάρρος απέναντι στις παραταγμένες δυνάμεις των ιρανικών δυνάμεων καταστολής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, η 20χρονη Χαντίς δέχθηκε έξι σφαίρες σε όλο της το σώμα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πόλη Καράτζ.  Η δολοφονία της Χαντίς έγινε γνωστή μόλις χθες, όταν η Ιρανή δημοσιογράφος Μασίχ Αλινετζάντ ανάρτησε στο Twitter την είδηση της κηδείας της 20χρονης διαδηλώτριας.  Μέσα σε λίγα λεπτά το χάσταγκ  #HadisNajafi άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Το γαλλικό περιοδικό Le Point αναφέρει πως ο ΟΗΕ ζήτησε από το Ιράν ανεξάρτητη έρευνα για τον θάνατο της Αμινί, με τις πληροφορίες του να κάνουν λόγο για νέο αίτημα, αυτή την φορά για τον θάνατο της Χαντίς.

imerodromos.gr

 

About Μαρία Νικολοπούλου