Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Για τους λάτρεις της σοκολάτας: Δύο συνταγές για Χαλβά με ….

Για τους λάτρεις της σοκολάτας:  Δύο συνταγές για Χαλβά με ….

Αυτός ο χαλβάς είναι απίστευτος γιατί μου θυμίζει τόσο πολύ τη νοστιμιά του Bounty, εκείνου του μικρού πειρασμού με την καρύδα μέσα και τη σοκολάτα απ’έξω. Φυσικά και ακολούθησα τον βασικό συνδυασμό  «μισό-ένα-ενάμιση-δύο» που σε κάνει να θυμάσαι πάντα τα υλικά για τον απλό σιροπιασμένο χαλβά- τρικ που μου έμαθε η Μανουλίτσα μου. Γεια σου Μαμάάάάά!!! Εγώ απλά τον αναβάθμισα και τον πέρασα σε άάάλλο επίπεδο!

dav
Φέρτε μου ένα πιρούνι τώρα!

 ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ (για ένα μικρό χαλβά για 8-9 κομματάκια, αλλιώς διπλασίασε τις ποσότητες , ΑΝ είσαι καλός στα μαθηματικά!!)

τον κλασσικό συνδυασμό:

  • 1/2 ποτήρι λάδι (αραβοσιτέλαιο)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας

και για την αναβάθμιση

  • 1/2 ποτήρι καρύδα τριμμένη (αυτή στο σακουλάκι)
  • 1/2 κουβερτούρα κλασσική σε κομματάκια
  • 1 χούφτα αμύγδαλα τριμμένα στο blender
  • 1/2 ποτήρι καρύδα για το πασπάλισμα από πάνω

ΠΩΣ:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω το νερό και τη ζάχαρη με ένα ξυλάκι κανέλας και το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Σβήνω.

2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και το ανάβω σε μέτρια φωτιά.

3. Μόλις ζεσταθεί ρίχνω το σιμιγδάλι να το καψαλίσω, δηλαδή να γίνει σκούρο, όχι μαύρο. Το ανακατεύω συνέχεια να μην καεί για περίπου 10- 12 λεπτά.

4. Μόλις πάρει το επιθυμητό καφέ χρώμα χαμηλώνω σε σιγανή φωτιά και ρίχνω κουτάλα-κουτάλα το σιρόπι, ανακατεύοντας ενδιάμεσα να «πιει» το υγρό καλά.

dav

5. Ρίχνω την καρύδα κι ανακατεύω.

dav

5. Βγάζω τη μισή ποσότητα στο λίγο λαδωμένο σκεύος που θα αφήσω τον χαλβά να πάρει σχήμα (μπολ ή φόρμα κέικ) και στρώνω καλά.

dav

6. Στον υπόλοιπο χαλβά στην κατσαρόλα ρίχνω την σοκολάτα και τα τριμμένα αμύγδαλα κι ανακατεύω. Το ρίχνω στο σκεύος και το στρώνω.

7. Το αφήνω να κρυώσει για μισή ώρα και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα για να δροσιστεί!

8. Κάλυψε το  σκεύος με μια πιατέλα και γύρισέ το ανάποδα να πέσει ο χαλβάς μαλακά και ήρεμα.

9. Πασπαλίζω με καρύδα κι απολαμβάνω!!

dav

dav

Πηγή

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα

 

 

Με σοκολατένια επικάλυψη που θα λατρέψουν μικρά και μεγάλα… παιδιά!

Υλικά:

Για το χαλβά:

2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 χούφτα αμύγδαλα καβουρδισμένα

4 φλιτζάνια νερό

1 ξυλάκι κανέλα

φλούδα 1 λεμονιού

Για την επικάλυψη:

1 κουβερτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος

1/3 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα

1 κ.γ. μαργαρίνη

λίγο ινδοκάρυδο για στόλισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

-Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια. Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα, τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να ανακατεύουμε ώστε να μη μαυρίσει πολύ το σιμιγδάλι.

-Όταν ξανθύνει αρκετά το σιμιγδάλι, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και το παίρνουμε απ’ τη φωτιά. Στο μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και ένα ξυλάκι κανέλας. Το αφήνουμε να βράσει ενώ το ανακατεύουμε συχνά.

-Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να πεταχτεί το σιμιγδάλι. -Όταν ρίξουμε όλο το σιρόπι, ανακατεύουμε ώσπου να πιει’ το σιμιγδάλι όλο το σιρόπι και να ‘δέσει’ το γλυκό. -Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, ο χαλβάς μας είναι έτοιμος! Τον στρώνουμε σε μία φόρμα, τον πατάμε καλά για να είναι ομοιόμορφος και τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

-Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν, περιχύνουμε το χαλβά κι απολαμβάνουμε τη κολασμένη γεύση του!

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου