Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δύο υπέροχες συνταγές με χόρτα γιαχνί- Όταν τις δοκιμάσετε θα γίνουν οι αγαπημένες σας!

Δύο υπέροχες συνταγές με χόρτα γιαχνί- Όταν τις δοκιμάσετε θα γίνουν οι αγαπημένες σας!

Τα γιαχνιστά χόρτα του μπαξέ γιαχνιστά, ένα καταπληκτικό φαγητό που όλη του η νοστιμιά κρύβεται στην απλότητα και την φρεσκάδα των υλικών!

Γιαχνί με κολοκυθανθούς και χόρτα

Υλικά

  • 300 γρ. κολοκυθανθοί, πλυμένοι
  • 600 γρ. αρμύρα ή βλίτα (καθαρό βάρος), καθαρισμένα και πλυμένα
  • 500 γρ. μαραθόριζες, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 800 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 170 ml ελαιόλαδο + 4-5 κουτ. σούπας επιπλέον, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε προσεκτικά τους ανθούς, αφαιρώντας ένα μικρό κόκκινο κομμάτι σαν αστέρι που βρίσκεται εσωτερικά του ανθού, στη βάση. Αφαιρούμε επίσης με προσοχή τα αγκαθωτά φύλλα στο εξωτερικό της βάσης. Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις μαραθόριζες για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα χόρτα και βράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, το μυρωδικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα με τα χόρτα, τους ανθούς, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά, με σκεπασμένο σκεύος, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το επιπλέον ελαιόλαδο και αποσύρουμε. Συνοδεύουμε με γαύρο μαρινάτο.

Στο ποτήρι μας ένας δροσερό Ροδίτη.

Δείτε επίσης συνταγή για γαύρο ξιδάτο

Τρια ιχθυοπωλεία της Κορίνθου μας έδωσαν τις καλύτερες συνταγές τους

Χόρτα   γιαχνί

 

Υλικά:
500 γρ. σπανάκι
3 πράσα
1 κιλό διάφορα άγρια χόρτα
200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι άνηθο

1ματσάκι μυρώνια

100 γρ. δυόσμο
300 ml ελαιόλαδο
4 ντομάτες φρέσκιες στον τρίφτη

ι κουταλιά πελτέ
Πιπέρι
Αλάτι

Προαιρετικά

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικά. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα σε μία κατσαρόλα με το λάδι. Ύστερα προσθέτουμε και τα διάφορα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε , και ρίχνουμε τις ντομάτες με τον πελτέ , αφού πάρουν μία βράση  ρίχνομε το σπανάκι και τα χόρτα ψιλοκομμένα  .Προσθέτουμε νερό και αφού πάρει μια βράση όλα μαζί , αλατοπιπερώνουμε Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά του .Προαιρετικά ρίχνουμε θρυμματισμένη φέτα από επάνω.

Καλή σας επιτυχία!

About Μαρία Νικολοπούλου