Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δώδεκα παιδιά πέθαναν από μια μυστηριώδη ασθένεια στην Ακτή Ελεφαντοστού

Δώδεκα παιδιά πέθαναν από μια μυστηριώδη ασθένεια στην Ακτή Ελεφαντοστού

Δώδεκα παιδιά πέθαναν από μια μυστηριώδη ασθένεια τους δύο τελευταίους μήνες σε ένα χωριό, στην κεντρική Ακτή Ελεφαντοστού, όπως ανέφεραν σήμερα τοπικές πηγές μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο Κπο-Καχάνκρο, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πόλη Μπουακέ, «καταγράψαμε έξι θανάτους τον Δεκέμβριο του 2022, τρεις μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου και άλλους τρεις αυτήν την Πέμπτη, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 12», εξήγησε ο Πολ Κουασί, ο πρόεδρος μιας ένωσης νέων του χωριού.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 1 μέχρι 8 ετών. Τα παιδιά, σύμφωνα με τον Κουασί, παρουσιάζουν αιφνιδιαστικά δυσκαμψία και αρχίζουν να κάνουν εμετό.

Ο Φρανσουά Κουακού Γκουιέ, ένας κάτοικος του χωριού που έχασε σήμερα την εγγονή του, ηλικίας μόλις 18 μηνών, ζήτησε από τις αρχές να βρουν «τα αίτια του κακού» και «να το σταματήσουν», επιβεβαιώνοντας ότι δώδεκα παιδιά έχουν πεθάνει από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Δύο υπουργοί πήγαν στο χωριό τον Δεκέμβριο, αφού αναφέρθηκαν οι πρώτοι θάνατοι. Ορισμένοι ασθενείς έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (CHU) του Μπουακέ. «Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Η κυβέρνηση πήρε δείγματα από τα πρώτα θύματα τον Δεκέμβριο και ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα. Μετά τους τρεις σημερινούς θανάτους, και άλλοι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο CHU του Μπουακέ», είπε ο Κουασί.

Μια νοσοκομειακή πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι άρρωστα παιδιά από το χωριό αυτό εισήχθησαν σήμερα στο CHU του Μπουακέ.

About Μαρία Νικολοπούλου