Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Είναι όντως «τα καλύτερα» αυτά που προτείνει το webkorinthos;;;

Είναι όντως «τα καλύτερα»  αυτά που προτείνει το webkorinthos;;;

Ευχάριστο κλίμα, καλή παρέα: και ποιος δε θα επέλεγε ένα εστιατόριο στην έξοδο του; Από την συνοικιακή ταβέρνα μέχρι το υψηλής γαστρονομίας εστιατόριο, υπάρχουν πολλές επιλογές που ταιριάζουν στα γούστα του καθενός. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, ότι θα περάσουμε καλά!

Ξεχωρίζουμε τα εστιατόρια κυρίως βάσει του φαγητού που παρέχουν, αλλά όχι μόνο. Για παράδειγμα, ίσως να μην πηγαίναμε στο ίδιο εστιατόριο με την οικογένεια μας με εκείνο που θα πηγαίναμε με τους φίλους μας. Ακόμη, ανάλογα την ώρα, τον καιρό και την εποχή, πάλι προσαρμόζουμε τις επιλογές μας σε πιο συγκεκριμένες κατηγορίες εστιατορίων. Σημαντικός παράγοντας, όμως, σίγουρα είναι η διάθεση μας εκείνη την στιγμή. Ποιες είναι, λοιπόν, οι top κατηγορίες εστιατορίων που θα επιλέγατε στην έξοδο σας;

Κατηγορίες εστιατορίων

Μαγειρευτό φαγητό

Και ποιος δεν εκτιμάει ένα νόστιμο μαγειρευτό φαγητό σαν της μαμάς; Σε αυτήν την κατηγορία θα συναντούσαμε πολλούς   που θέλουν να φάνε φαγητό σαν της μαμάς, εργαζόμενους, αλλά και εκείνους που δεν έχουν τόσο χρόνο για μαγείρεμα ή πολύ απλά θέλουν να φάνε ποιοτικά, οικονομικά και σπιτικά! Στα μαγειρεία, απλά και παραδοσιακά φαγητά σερβίρονται κάθε μέρα, και μας κάνουν να νιώθουμε σαν να είμαστε σπίτι μας.Στην Κόρινθο  έχουμε χώρους με καλό μαγειρευτό φαγητό όπως την ταβέρνα ” Θάλασσες” που θα βρεις καλό μαγειρευτό φαγητό σαν της μαμάς.

Εστιατόριο για γρήγορο φαγητό

Εστιατόριο για γρήγορο φαγητό ή αλλιώς, όπως όλοι λέμε, fast food. Ας το παραδεχτούμε, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μία μικρή αδυναμία σε αυτήν την κατηγορία εστιατορίων! Τα fast food εστιατόρια προσφέρουν πάνω-κάτω ένα σταθερό μενού. Νόστιμο, γρήγορο και οικονομικό… το τρίπτυχο της επιτυχίας, δηλαδή! Το κλασικό σουβλάκι, οι λαχταριστές πίτσες, οι κοτομπουκιές και οι κρέπες, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας και να μας εξυπηρετήσουν γρήγορα σε κάθε γωνιά της πόλης. Αυτός ο τύπος εστιατορίου θα λέγαμε πως είναι πάντα μια safe επιλογή. CORINTHIAN HOUSE GRILL ,  αγαπημένο στέκι της Κορίνθου ! ή στο “ Aλεξάνδρειο”  – Εστιατόριο/ Καφεζαχαροπλαστείο.

Ταβέρνα-Μεζεδοπωλείο

Αυτή η κατηγορία εστιατορίου, θα λέγαμε ότι αποτελεί την πιο συνηθισμένη και αγαπητή επιλογή στη χώρα μας. Ένας χώρος που συνδυάζει μουσική, οικονομικό και κυρίως ποιοτικό φαγητό, και καλή παρέα. Είτε είναι μεσημέρι είτε απόγευμα και βράδυ, η ταβέρνα είναι ο πιο ζεστός και φιλόξενος χώρος που μπορεί να προσφέρει όχι μόνο νόστιμο φαγητό, αλλά και να μας κάνει να περάσουμε όμορφα μόνο από την ατμόσφαιρα που έχει. Εξάλλου, όλα γίνονται καλύτερα, όταν υπάρχει μουσική και κρασί. Συνήθως πηγαίνουμε για να «τσιμπήσουμε», αλλά όλοι ξέρουμε πως καταλήγουμε να παίρνουμε 32 διαφορετικά πιάτα απλά για να… δοκιμάσουμε! Εδώ η Κορινθία έχει αρκετές και πολύ καλές ταβέρνες να επιδείξει όπως : Τα “Πίσια ” στους  πρόποδες των Γερανείων ,    ή  την παραδοσιακή ταβέρνα “Καμαρέτα”, ή το “ΚΟΝΑΚΙ ” – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ  , καθώς και το “Μάνα” στο Λουτράκι

Οι μπουφέδες είναι περισσότερο διαδεδομένοι στο εξωτερικό, αλλά έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται αρκετά και στην Ελλάδα. Τα εστιατόρια αυτά προσφέρουν πολύ μεγάλη ποικιλία πιάτων με προσαρμόσιμη ποσότητα και σε σταθερή τιμή ανά άτομο. Συνήθως το στυλ του είναι να επιλέγει ο κάθε πελάτης μόνος του από τον μπουφέ ό,τι επιθυμεί και να ξαναγεμίζει το πιάτο του όσες φορές θέλει! Είναι πρακτικό για ταξιδιώτες που θέλουν να δοκιμάσουν όσες περισσότερες γεύσεις από την χώρα που επισκέφτηκαν χωρίς να ξεφεύγουν από τον οικονομικό προϋπολογισμό του ταξιδιού τους! Στην Κορινθία όμως θα βρούμε καλό φαγητό σε μπουφέ προς ώρας τουλάχιστον μόνο σε αίθουσες εκδηλώσεων όπως το ”

KORINTHIAN PALACE  , ή το ” ΚΑΤΑΪ ” στο Σολομό Κορινθίας.

 

Υψηλής γαστρονομίας εστιατόρια

Επιλέγουμε αυτό τον εκλεκτό τύπο εστιατορίου για να δοκιμάσουμε προσεγμένα και ποιοτικά πιάτα σε ένα πιο επίσημο περιβάλλον συγκριτικά με τα προαναφερόμενα. Το φαγητό στα υψηλής γαστρονομίας εστιατόρια θεωρείται συχνά υψηλότερης ποιότητας και αρκετά πιο ακριβό από τα απλά εστιατόρια, γι αυτό δεν είναι πολλές φορές προσιτό για όλους. Παρόλα αυτά, περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα από ορεκτικά, κυρίως πιάτα, επιδόρπια, κρασιά και ποτά. Κατά κύριο λόγο, ο τύπος εστιατορίου αυτός δεν είναι μία καθημερινή επιλογή, αλλά σίγουρα είναι ένα είδος κουζίνας που αξίζει να δοκιμάσουμε!

Χαρακτηριστικό δείγμα στην Κορινθία είναι το  SEA & SAND  BAR Restaurant,στην παραλία Κρυφή στα ίσθμια

Εννοείται πως σε όλα τα παραπάνω εστιατόρια μπορούμε να πάμε είτε μόνοι, είτε με φίλους, οικογένεια και σχέση. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, απλά πιθανότατα το κλίμα του κάθε εστιατορίου ταιριάζει περισσότερο ή λιγότερο σε κάποιες περιστάσεις. Παραδείγματος χάριν, υπάρχουν τα οικογενειακά εστιατόρια τα οποία προσφέρουν παιδικό μενού και μεγάλες ποσότητες, ώστε να τις μοιραστεί όλη η οικογένεια. Το κλίμα του εν λόγω εστιατορίων είναι χαλαρό και οι τιμές προσιτές για τη μέση ελληνική οικογένεια.Το SEA & SAND  BAR Restaurant,π.χ. διαθέτει παιδότοπο για τους μικρούς του φίλους

Σε παρόμοια κατηγορία μπορούμε να εντάξουμε τα εστιατόρια στα οποία πηγαίνουμε τις περισσότερες φορές με την παρέα μας. Με το ίδιο σκεπτικό, μεγάλες μερίδες, προσιτές τιμές και χαλαρή ατμόσφαιρα, συνθέτουν το ιδανικό κλίμα για συζητήσεις με φίλους. Καλύτερη επιλογή δε θα μπορούσε να είναι η ταβέρνα με την μουσική και το κρασί! Το εστιατόριο “ΘΕΑΤΡΟ ”  – Καφέ – Φαγητό & Γλυκό είναι μία πολύ καλή επιλογή στην Πλατεία της Αγίας Άννας στη Κόρινθο.

Από την άλλη, εάν θέλουμε να δειπνήσουμε με τη σχέση μας, σε μια πιο ρομαντική επιλογή εστιατορίου με θέα την θάλασσα είναι προτιμότερη. Ένα εστιατόριο με θέα,τον Κορινθιακό ,ή τον Σαρωνικό , είναι ο πιο τέλειος συνδυασμός  με χαμηλότερο φωτισμός , ελαφρύ και νόστιμο φαγητό με συνοδευτικό ένα κοκτέιλ θα λέγαμε πως είναι ό,τι πρέπει για ένα ραντεβού. Βέβαια ο καθένας έχει άλλο πράγμα στο μυαλό του όταν ακούει την λέξη ρομαντικό – ακόμη και το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μπορεί να ανήκει για κάποιον στα εστιατόρια που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή! Ρομαντική ατμόσφαιρα θα συναντήσεις στην Κορινθία στο  την ταβέρνα ” Θάλασσες” . στην παραλία Λεχαίου,  ή  στο ” ¨Αλμυρίκι ” στην παραλία της ¨αλμυρής ,  ή στον  “Θεαλό” στην παραλία του Άσσου,  ή στο   “ΑΙΘΡΊΟ” παραλία του Άσσου.

Βρείτε περισσότερες επιλογές,  εύκολα  με ένα κλικ , τα Εστιατόρια – τις  Αίθουσες Εκδηλώσεων μέσα από τον Ηλκτρονικό Οδηγό webkorintho

estiat;oria 3

About Μαρία Νικολοπούλου