Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εικόνες ανυπολόγιστης καταστροφής από τις πυρκαγιές – Ρίψεις νερού από εναέρια μέσα σε Βαρυμπόμπη, Μεσσηνία και Ανατολική Μάνη

Εικόνες ανυπολόγιστης καταστροφής από τις πυρκαγιές – Ρίψεις νερού από εναέρια μέσα σε Βαρυμπόμπη, Μεσσηνία και Ανατολική Μάνη

Εικόνες ανυπολόγιστης καταστροφής αναδύονται με το πρώτο φως της ημέρας στα πύρινα μέτωπα που είναι διάσπαρτα σε πολλές περιοχές της χώρας, και συγκεκριμένα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Μεσσηνία και Ανατολική Μάνη.

Με το ξημέρωμα ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, ενώ ολονύχτια μάχη έδωσαν και συνεχίζουν οι επίγειες δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης τεράστιες είναι οι καταστροφές σε δασικές εκτάσεις που έγιναν παρανάλωμα του πυρός, δεκάδες σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, όπως και επιχειρήσεις, καταστήματα και άλλες εγκαταστάσεις. Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ενώ έγιναν και εκκενώσεις οικισμών και περιοχών, όπως Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Ολυμπιακό Χωριό, τμήμα του Κρυονερίου.

Ο απολογισμός των καταστροφών σε καμένες εκτάσεις, σπίτια, επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις κλπ. αναμένεται να φανεί από σήμερα, ωστόσο οι πρώτες εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες, με βάση δηλώσεις και αναφορές και εκπροσώπων της τοπικής διοίκησης. Η μέριμνα των κατοίκων που έχουν πληγεί και η άμεση καταγραφή και η αποζημίωσή τους στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί στα περιουσιακά τους στοιχεία είναι το βασικό ζητούμενο.

 

Εύβοια

Εξίσου τραγική είναι η κατάσταση από την δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας, και είναι σε εξέλιξη.  Επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Και σε αυτή την περίπτωση έγιναν εκκενώσεις σε χωριά της περιοχής. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο αναμένονται στην περιοχή της φωτιάς, ωστόσο ο καπνός και η έλλειψη ορατότητας ακόμη δεν επιτρέπουν στους χειριστές να εκτελέσουν πτήσεις πάνω από τα καμένα.

Μεσσηνία

Μεγάλη και η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βασιλίτσι Μεσσηνίας και είναι σε εξέλιξη, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Επιχειρούν 74 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Λακωνία

Ανάλογα σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει και η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Καστανιά του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, και η οποία είναι σε εξέλιξη. Επιχειρούν 55 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

About Μαρία Νικολοπούλου