Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εικόνες ντροπής: Εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό 20 ώρες!!!- Γενική αργία και κλειστά σχολεία

Εικόνες ντροπής: Εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό 20 ώρες!!!- Γενική αργία και κλειστά σχολεία

Στη δίνη τηςκακοκαιρίας «Ελπίδα» στροβιλίζεται για δέυτερη ημέρα η χώρα με το πλέον σαρωτικό χτύπημα να δέχεται το Λεκανοπέδιο της Αττικής.  

Εικόνες ντροπής και απελπισίας εξακολουθούν να καταγράφονται στην Αττική Οδό καθώς πολλοί οδηγοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι είκοσι ώρες με τον στρατό, ο οποίος χθες αργά το απόγευμα μπήκε στη μάχη της διαχείρισης των έκτακτων αναγκών, να συνδράμει τους ταλαιπωρημένους οδηγούς.

Τεράστια είναι τα προβλήματα με τις διακοπές ρεύματος στην Αττική καθώς τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες να προσεγγίσουν τα σημεία στα οποία πρέπει να ενεργήσουν για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Κλειστοί δρόμοι και κατεστραμμένα αυτοκίνητα από πτώσεις δέντρων σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Σοβαρά προβλήματα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα, αλλάζοντας συνεχώς τα δεδομένα κυκλοφορίας των μέσων.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι τράπεζες σε περιοχές της χώρας, ενώ με μειωμένο ωράριο θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ.

H πορεία της κακοκαιρίας σε πραγματικό χρόνο:

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις σχετικά με την κακοκαιρία «Ελπίδα» από το LIVEBLOG του CNN Greece:

«Προέχει η αντιμετώπιση των προβλημάτων», το μήνυμα της κυβέρνησης

Το κυβερνητικό μήνυμα για τις εξοργιστικές εικόνες με τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό αλλά και τις υπόλοιπες ψηφίδες στο μωσαϊκό της ανεπάρκειας του επιχειρησιακού πλάνου θα φέρουν, είναι ότι μετά την αντιμετώπιση των προβλημάτων: «Οι ευθύνες θα καταλογιστούν θα υπάρξουν συνέπειες».

Αγνωστο πότε θα έρθει το ρεύμα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη, οι βλάβες στην Αττική έχουν ξεπεράσει τις 5.000. «Όλος ο νομός Αττικής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Υπάρχουν περιοχές στην Αττική οι οποίες είναι χωρίς ρεύμα ακόμα και για περισσότερες από 12 ώρες ενώ όσο περνάει η ώρα το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς έχουν παγώσει τα καλώδια και με τον ισχυρό άνεμο που πνέει σπάνε.

Κλειστά τα σχολεία

Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της κακοκαιρίας, καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης.

Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μόνο σούπερ-μάρκετ και καταστήματα τροφίμων μέχρι τις 18.00

 σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

cnn.gr

About Μαρία Νικολοπούλου