Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εκδήλωση ευρωβουλευτή των Πρασίνων ανακινεί ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας στην Ελλάδα – Καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Εκδήλωση ευρωβουλευτή των Πρασίνων ανακινεί ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας στην Ελλάδα – Καταγγέλλουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Μια απαράδεκτη εκδήλωση διοργάνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Φρανσουά Αλφονσί, με τη λεγόμενη Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης, ανακινώντας ζήτημα περί ύπαρξης «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη και όχι μουσουλμανικής όπως αναγνωρίζει η Συνθήκη της Λωζάννης.

Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε το «μακροχρόνιο πρόβλημα» της μη εφαρμογής από την Ελλάδα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί, μεταξύ των ομιλητών ήταν η Μ. Γιαννακάκη, πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και πρώην γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, με βάση το επίσημο πρόγραμμα, στο διαδικτυακό πάνελ είχε προσκληθεί ο Π. Δημητράς από το «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι».

ΚΚΕ: Ρίχνουν λάδι στη φωτιά

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει πως η συγκεκριμένη διαδικτυακή εκδήλωση «είναι απαράδεκτη, εκφράζει και τροφοδοτεί εθνικιστικούς στόχους, εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή».

Το ΚΚΕ υπενθυμίζει πως «η μειονότητα στη Θράκη σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης είναι μουσουλμανική και όχι τουρκική, είναι Έλληνες πολίτες και η σχετική εκδήλωση ”ρίχνει λάδι στη φωτιά”, λειτουργεί διασπαστικά και δεν υπηρετεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών της μειονότητας».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

About Μαρία Νικολοπούλου