Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εκτός από το «καλάθι του νοικοκυριού» αλεύρι, μοσχάρι, όσπρια, φρούτα και λαχανικά – Πότε ενεργοποιείται

Εκτός από το «καλάθι του νοικοκυριού» αλεύρι, μοσχάρι, όσπρια, φρούτα και λαχανικά – Πότε ενεργοποιείται

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το καλάθι του νοικοκυριού. Θα περιλαμβάνει μηδενικές ή πολύ μικρές αυξήσεις, θα έχει σήμανση και θα εμπλουτίζεται κάθε 15 ημέρες.

Οι βιομηχανίες τροφίμων δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών.

Το καλάθι του νοικοκυριού: Περιλαμβάνει 50 προϊόντα από 30 κατηγορίες

Έτοιμο είναι το καλάθι του νοικοκυριού που θα χωρέσει μέσα 51 συγκεκριμένα προϊόντα από 30 κατηγορίες εκ των οποίων: Ρύζι, ψωμί, ζυμαρικά, κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά, έλαια, ροφήματα, είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής καθώς και είδη για μωρά.

PYZI

Ρύζι τύπου «Καρολίνα» μακρύκοκκο

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια Νο 6

ΓIAOYPTI

Από γάλα αγελάδας χωρίς γεύσεις

XOIPINO

Συσκευασμένα

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Συσκευασμένα

ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

Γαλοπούλα ή/και πάριζα

ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ

Πλήρες και με μειωμένα λιπαρά

ZAXAPH

Λευκή ζάχαρη

ΚΑΦΕΣ

Ελληνικός καφές

Στιγμιαίος καφές

Γαλλικός καφές

Το κάθε σουπερμάρκετ θα ανανεώνει ανά εβδομάδα ή 15 μέρες το δικό του καλάθι με τις μάρκες που θα κοστίζουν λιγότερο για να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός και να αποφευχθούν ελλείψεις αγαθών.

  • «Καλάθι του νοικοκυριού»: Άρχισαν οι προσπάθειες των σουπερμάρκετ για την διαμόρφωσή του

Τη δυνατότητα να εστιαστούν οι προσφορές στα προϊόντα του καλαθιού του νοικοκυριού για ακόμη μεγαλύτερη συγκράτηση των τιμών, συζήτησαν υπουργείο Ανάπτυξης και Σύνδεσμος Βιομηχανιών τροφίμων

Η Κυβέρνηση ασφαλώς θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες σε όλο το μήκος της αγοράς για να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. 

Βολές κατά της κυβέρνησης από τον τομεάρχη Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη είναι τα νοικοκυριά να γονατίζουν από την ακρίβεια και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις να πολλαπλασιάζονται, ενώ τα δισεκατομμύρια υπερκερδών είναι ήδη στα ταμεία των ενεργειακών εταιρειών, σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Νομοθετική πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό του ελεγκτικού πλαισίου της αγοράς προανήγγειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος επισκέφτηκε την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όπως είπε: «Η αύξηση σε βασικά προϊόντα είναι στο 15 % είναι αδιανόητο η κυβέρνηση να μην υιοθετεί την πρόταση μας για μείωση ΦΠΑ από το 13 στο 6% για να στηρίζει η μεσαία τάξη».

Η εταιρική ολιγαρχία της Ευρώπης τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά σε αυτόν τον Αρμαγεδδώνα κόστους ζωής και ενέργειας, τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το πλαίσιο λειτουργίας του συγκεκριμένου καλαθιού το οποίο θα είναι έτοιμο σε 10 με 15 μέρες.

πηγή ertnes.gr

About Μαρία Νικολοπούλου