Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ελλάδα : Μωρό γεννήθηκε με 12 δόντια – Τι είπε ο μαιευτήρας

Ελλάδα : Μωρό γεννήθηκε με 12 δόντια – Τι είπε ο μαιευτήρας

Ένα μωρό ήρθε στη ζωή με 12 δόντια, ένα σπάνιο φαινόμενο που εξέπληξε τους γιατρούς. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» ο μαιευτήρας και γυναικολόγος Δημοσθένης Ιωάννου αναφέρθηκε στο περιστατικό, σημειώνοντας ότι δεν είναι καθόλου σύνηθες να γεννιούνται τα μωρά με δόντια, και μάλιστα με 12.

«Είναι από τα σπάνια φαινόμενα, ειδικά να βγει ένα μωρό με τόσο πολλά δόντια, γιατί είχε περίπου 12 δόντια. Έχει ξανασυμβεί αλλά με λιγότερα, 3 ή 4 δόντια… Μίλησα και με κάποιους παιδοδοντιάτρους που είδαν το παιδί ότι συμβαίνει 1 στις 100.000 γεννήσεις. Δεν έχει κάτι άλλο παθολογικό το παιδάκι, γεννήθηκε με καισαρική και το εξέτασε ο παιδίατρος και μας λέει «συνάδελφε, έχει δόντια το παιδί». Γελάσαμε όλοι εκεί και μας λέει «όχι, έχει δόντια». Κοίταξε και είχε αρκετά δόντια».

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Κ.ΧΡΗΣΤΟΣ MD – ΙΑΤΡΟΣ

 

 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου, «κάποια από τα δόντια κουνιόνταν και ο παιδίατρος αποφάσισε να μπει το βρέφος στη μονάδα των νεογνών γιατί υπήρχε επικινδυνότητα να φύγει κάποιο δόντι και να υπάρξει εισρόφηση και έτσι να κινδυνεύσει η ζωή του παιδιού.

Καλέστηκαν οι παιδοδοντίατροι που είδαν το μωρό, αφαίρεσαν τα δόντια που είχαν πρόβλημα και τώρα το μωράκι είναι μια χαρά.

Βγήκε από τη μονάδα, είναι με τη μαμά, θηλάζει και είναι μια χαρά».

Όσο για το αν το φαινόμενο είναι κληρονομικό ο γιατρός είπε: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάμε περίπου πίσω τέσσερις με πέντε γενιές. Γιατί απ’ ό,τι μάθαμε ο πατέρας του μωρού είχε γεννηθεί με δόντια πριν από αρκετά χρόνια, και από το ιστορικό που πήραμε μετά μας είπε ότι και ο πατέρας του είχε γεννηθεί με δόντια, το ίδιο και ο παππούς, η προγιαγιά και ο προ-προπάππους. Οι περισσότεροι από την οικογένεια είχαν γεννηθεί με δόντια» τόνισε ο μαιευτήρας και γυναικολόγος

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου