Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ελληνοτουρκική “ναυμαχία” στα Ίμια; Τουρκικά σκάφη συγκρούστηκαν με το Ελληνικό Λιμενικό;

Ελληνοτουρκική “ναυμαχία” στα Ίμια;  Τουρκικά σκάφη συγκρούστηκαν με το Ελληνικό Λιμενικό;

Το επεισόδιο χθες 6/1/2021  στα Ίμια, ξυπνά μαύρες μνήμες που ουδείς μας έχει λησμονήσει. Θεωρούμε αυτονόητο ότι σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να βρίσκονται σε συναγερμό, ειδικά από την στιγμή που στις Ηνωμένες Πολιτείες επικρατεί κλίμα ανωμαλίας και κενό εξουσίας.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι η στρατιωτική ηγεσία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο υπόγειο του Πενταγώνου. Αλλά και η πολιτική ηγεσία πρέπει να σπεύσει άμεσα. Μετά την τουρκική πρόκληση στα Ίμια η χώρα πρέπει να βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό.
Οι στιγμές είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Η Αμερική βρίσκεται σε μία κατάσταση χάους και κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει αύριο. Το πιθανότερο είναι να κινηθεί ακόμα και δίωξη κατά του προέδρου Τραμπ γεγονός που θα σημάνει διχασμό και πιθανό εμφύλιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι τούρκοι νωρίτερα έκαναν κίνηση στα Ίμια. Εμβόλισαν δύο ελληνικά σκάφη του λιμενικού. Οι τούρκοι δεν κάνουν τίποτα τυχαία, τίποτα από παλικαριά. Τα πάντα είναι μελετημένα.

Ειδηκότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr, ένα τουρκικό περιπολικό σκάφος, συγκρούστηκε με σκάφη του Λιμενικού μας, στην περιοχή κοντά στα Ίμια.

Το επεισόδιο στα Ίμια μεταξύ της τουρκικής ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος δεν ήταν μια απλή “αψιμαχία” ή ένας από τους συνηθισμένους “τσαμπουκάδες” των Τούρκων. Η τουρκική ακτοφυλακή πήγε στην περιοχή των Ιμίων για να διώξει 5 ελληνικά αλιευτικά σκάφη τα πληρώματα των οποίων έκαναν τη δουλειά τους. Τη δουλειά από την οποία ζουν και εδώ και πολύ καιρό φωνάζουν ότι κινδυνεύουν να τη χάσουν από τους Τούρκους αλιείς που ψαρεύουν όπου θέλουν!

Νωρίς το πρωί οι Έλληνες ψαράδες με τα 5 σκάφη τους βρίσκονταν στην περιοχή των Ιμίων. Τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εμφανίστηκαν στην περιοχή και απαίτησαν από τους Έλληνες αλιείς να αποχωρήσουν. Οι ψαράδες κάλεσαν το Λιμενικό Σώμα, το οποίο έστειλε στην περιοχή δύο σκάφη.

About Μαρία Νικολοπούλου