Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εμβόλιο Pfizer: Πήρε πλήρη έγκριση από τον FDA – Ανοίγει ο δρόμος για την υποχρεωτικότητα

Εμβόλιο Pfizer: Πήρε πλήρη έγκριση από τον FDA – Ανοίγει ο δρόμος για την υποχρεωτικότητα

Την πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer/BionNTec έδωσε ο FDA όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων, έδωσε το πράσινο φως στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό, που όπως αναμενόταν χορήγησε στο σκεύασμα πλήρη άδεια για χρήση σε άτομα από 16 ετών και άνω.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων είχε δώσει την έγκρισή του αλλά με άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον FDA τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το εμβόλιο είναι το πρώτο που ξεπέρασε το καθεστώς της προσωρινής άδειας χρήσης και θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για απαίτηση εμβολιασμού από νοσοκομεία, κολέγια, εταιρείες και άλλους οργανισμούς.

Η παραπάνω εξέλιξη αναμένεται να δώσει μια νέα ώθηση στον εμβολιασμό ανά τον κόσμο, καθώς υπήρχε αριθμός διστακτικών που απέφευγαν να εμβολιαστούν με το επιχείρημα ότι το εμβόλιο είναι σε «πειραματικό στάδιο», μολονότι είχε δοθεί άδεια επείγουσας χρήσης από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε «άνοιγμα» της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο στρατός, ή ορισμένα πανεπιστήμια.

Πλέον η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της.

About Μαρία Νικολοπούλου