Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ενα φαγητό, σκέτο γλύκισμα! Τόσο όμορφα μαγειρεμένο!

Ενα φαγητό, σκέτο γλύκισμα! Τόσο όμορφα μαγειρεμένο!

Νόστιμα γιαπράκια από την Κοζάνη!

Υλικά

Ένα κιλό κιμά ανάμικτο

3 κρεμμύδια

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα

2 κουταλιές της σούπας πελτέ

1 κουτάλια της σούπας πάπρικα

Αλάτι πιπέρι

Χυμό από 2 λεμόνια

Ένα λάχανο που να χωράει ολόκληρο στη κατσαρόλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στην κατσαρόλα βάζουμε νερό χυμό από 2 λεμόνια και αλάτι βάζουμε το λάχανο και μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν τα φύλλα τα αφαιρούμε

Σε λεκανιτσα προσθέτουμε τον κιμά τα κρεμμύδια το ρύζι τα μπαχαρικά το ελαιόλαδο το χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε

 

Από τα φύλλα διαλέγουμε το ποιο λεπτό μέρος αφαιρούμε τα σκληρά

Και τυλίγουμε τα γιαπράκια .στο πάτο της κατσαρόλας τοποθετούμε να σκληρά που αφαιρέσαμε από τα φύλλα

 

Στη φωτιά βάζουμε την κατσαρόλα με τα γιαπράκια και 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και το νερό που ζεματίσαμε το λάχανο μέχρι να σκεπαστούν τα γιαπράκια

Στην αρχή στο δυνατό τη φωτιά μετά το χαμηλώνουμε στο μισό βράζουμε για μια ώρα/

Καλή επιτυχία!

Πηγή

 

About Μαρία Νικολοπούλου