Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ενα φαγητό, σκέτο γλύκισμα! Τόσο όμορφα μαγειρεμένο!

Ενα φαγητό, σκέτο γλύκισμα! Τόσο όμορφα μαγειρεμένο!

Νόστιμα γιαπράκια από την Κοζάνη!

Υλικά
Ένα κιλό κιμά αναμικτο
3 κρεμμύδια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 κουτάλια της σούπας πάπρικα
Αλάτι πιπέρι
Χυμό από 2 λεμόνια
Ένα λάχανο που να χωράει ολόκληρο στη κατσαρόλα

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην κατσαρολα βάζουμε νερό χυμό από 2 λεμόνια και αλάτι βάζουμε το λάχανο και μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν τα φύλλα τα αφερουμε
Σε λεκανιτσα προσθέτουμε τον κιμα τα κρεμμύδια το ρύζι τα μπαχαρικά το ελαιόλαδο το χυμό από τα λεμόνια και ανακατεβουμε

Από τα φύλλα διαλέγουμε το ποιο λεπτό μέρος αφαιρούμε τα σκληρά
Και τυλίγουμε τα γιαπρακια .στο πάτο της κατσρολας τοποθετούμε να σκληρά που αφαιρεσαμε από τα φύλλα

Στη φωτιά βάζουμε την κατσαρόλα με τα γαιπρακια και 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και το νερό που ζεματισαμε το λάχανο μέχρι να σκεπαστουνε τα γιαπρακια
Στην αρχή στο δυνατό τη φωτιά μετά το χαμηλωνουμε στο μισό βράζουμε για μια ώρα

About Μαρία Νικολοπούλου